Swappat!

Är med i två swappar för tillfället. En glassswapp och en brödswapp. Såg att alla är klara i glassswappen utom jag. Eller jag har varit klar men inte fått dom på lådan förrän igår. Förhoppningsvis ska de vara framme idag eller senast på måndag. Ni som är med och inte vill se de i förtid får blunda.  Lägger upp en bild på dem sist här i inlägget.

Först en lo på min son Elias som tappade sin första tand precis innan han skulle börja första klass. Naturligvis var jag tvungen att scrappa om detta tillfälle. Han har väntat och väntat på att tappa sin första tand. Alla hans kompisar har redan tappat flera tänder. Så lyckan var stor när den äntligen kom ut. Jodå den riktiga tanden sitter i snöret. Tandfen kollade bara att den var välborstad och så, innan hon gav pengar för den. Sedan lämnade hon tillbaka den igen.


I have noticed that I have some foreign readers so l will translate chosen parts to english. The first layout is my son Elias who just lost his first tooth. He was very pround of that since all of his friends already dropped some of theirs.

(Cool och tandlös kille)
Här kommer också några bilder på Izabelle. Hon tog dessa igår och jag tycker hon är så fin på dem att jag vill lägga ut dom här. Hon tappade bort laddaren till sin kamera på språkresan och lånar därmed min. Därför ser jag bilderna hon tar. Annars brukar jag inte få se en del.

Here are some photos of my daughter Izabelle who is 15 years old. Her friend has taken the photos.

Här kommer då kortet på glassrecepten som jag gjorde till swappen. Känner lite stress när jag varit med i swappar. Tycker det är roligt men vi får se om det blir fler. Ska iaf bli spännande att se alla andras receptkort.

Here are some card that I made for a swapp that I joined.


Det var allt för denna gången. Nu ska jag bege mig till jobbet. Börjar först kl. 11.00 på fredagar. Hade egentligen velat sluta tidigare istället men men.

Kramar Jeanette


Födelsedagsdrink!

När vi var i Polen så fyllde William 10 år samma dag som vi åkte hem. Vi skulle sova på båten. Han tyckte väl att det var lite si så där att fylla när vi skulle åka båt och inte ha kalas för släkten som vi brukar. Vi hade sagt detta till honom innan, men det var först då som han tyckte att vi kunde väl flyga hem istället nu när semestern ändå var slut. Personalen fick dock höra att han fyllde år och ordnade en jättedrink och ett paket som innehöll jongleringsbollar. Bartendern visade sig dessutom vara en "Joe Labero" och drog ett par riktigt bra trolleritrix för William. Detta uppskattades väldigt. Så innan vi gick och la oss sa William att: -Detta var nog den bästa födelsedagen jag haft. Så kan det bli.

Naturligtvis scrappade jag om detta tillfälle och så här blev den. Det var inte världens bästa kort och inte så mycket färg att fånga upp utan drinken var det som var färgglatt så det fick bli utgångspunkten. (Kan tala om att det var nog världens suraste drink, men han drack upp den med orden att det här var supergott medan ansiktet och kroppsspråket sa nått helt annat)
Dessutom så har jag fått jättemånga förfrågningar på jobbet om jag gör lärarkalendrar som jag säljer. Jag har inte gjort det innan, men nu har jag gjort några stycken. Fler blir det inte då jag måste jobba också. Så här blev en av de jag gjorde.

(Framsida)(Insida)(Baksida)


Säger hej så länge. Måste förbereda mig för franskan imorgon.

Kramar Jeanette


Jättekul

Hade fått in virus på datorn och var tvungen att radera allt och göra en ominstallation. Detta kunde jag naturligvis inte göra själv utan fick lämna in den. Därför har jag inte kunnat uppdatera på ett tag. Över 2000 bilder fick jag kopiera och en himlans massa annat som jag inte ville skulle gå förlorat. Nu får vi hoppas att detta virusprogram funkar.....

Under den här veckan som jag inte kunnat uppdatera har det hänt en del har jag sett (från jobbets dator, men där har jag inte tid att sitta så länge)... Bland annat...

Har fått en award av  Zornitsa, TinaStina och Annica! Oj Oj....blir både kanonglad och superhedrad. Tack så jättemycket.

Dessutom så jag på Jozebelles sida att hon länkat till min sida med orden att hon tycker att hon inspireras av mig och länkar till min sida.Tänker då att min lilla sida........Oj vad jag känner mig hedrad. Jättekul!!!

Dessa är scrappare som jag också besöker jätteofta. Duktiga och inspirerande.

Tack så mycket!Här är reglerna:
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls you've nominateVäljer att skicka vidare denna till bloggar som jag besöker praktiskt taget dagligen och ibland flera gånger varje dag. Det finns sååå många som inspirerar mig att jag skulle kunna bo vid datorn och njuta av all inspiration jag får.

Vill då skicka denna award vidare till


1. Stempelgardsverden
2. Pysselgumman
3. Webmoster Helene
4. Jozebelle
5. Badanka
6. Jenny S
7. Ewonne


Vill också passa på att visa en lo som jag gjort från våran semester i Polen i somras. Känns konstigt att skriva i somras då jag tycker tiden går så fort.

Här kommer den iaf.

(Leba)


Kramar Jeanette

Semestern slut!

Ja då var det slut på sommarlovet för denna gången. Började jobba igår igen så nu är det full rulle. Ja kanske inte riktigt än då eleverna inte börjar förren nästa vecka. Då blir det full rulle. Det brukar det bli på högstadiet.

Har gjort klart en lo som jag har haft liggandes ett tag, men nu så blev den klar. Det föreställer min dotter Izabelle som älskar att fotografera och är en duktig fotograf. Har visat några av hennes bilder här. Ville göra en lo som passade in på henne. Med färger hon gillar. Så här blev den när den blev klar. Tyvärr blev det reflektion i det översta kortet. Jag är nämligen inte en lika duktig fotaograf som henne.
Älskar dessa papper. Tycker de är så fina i färger och mönster.

Det var allt för denna gången. Tack för att ni kikade in.

Kramar Jeanette

Vinnare i PIF´en och ett kort!

Lottade fram två vinnare av PIF paket. Det blev Åsa (asamia) och Jezza. GRATTIS
Paket kommer till er! Hoppas ni tycker om innehållet. Det ska bli kul att se vad ni skapar av detta.

Vill även här passa på att visa vad jag gjorde av PIF paketet som jag fick av Åsa. Ja, det är samma Åsa som vann Pif paket av mig. Här kommer ett kort. Gör inte så ofta kort, men det var riktigt roligt att skapa med saker som någon annan plockat ihop. Tycker det blev bra!

Kortet är till mitt fadderbarn som fyller 1 år i början av september. Jag använde mig inte av de uppstämplade magnolia stämplarna som Åsa skickade med. Det beror på att jag inte är så duktig på att måla med distresser och råkade göra bort mig ett par gånger så det fick bli denna hänglaflickan istället. Men hon är ju också söt!!!I och med att jag inte brukar göra kort är det roligt att höra vad ni tycker om det så lämna gärna en kommentar!Kramar Jeanette


Vintage stil - papper och tags!

Kommer här visa en lo som jag gjort i Vintage stil. Har använt mig av vit och beige cardstock när jag gjort detta. Visar i bilder hur jag gjort!  Sist visar jag en layout som jag gjort av det "behandlade "pappret!
Här är det vita och en bit av det beige som det såg ut från början. Det beiga använde jag till att göra tags av. Ville ha lite mörkare nyans på dem. Hittade detta tips någonstans, men kommer inte ihåg var!
Har först och främst använt mig av te och kaffe!!!


                                        

Här använder jag tepåsen, som legat och dragit sig i varmt vatten, och drar/duttar på det vita pappret! Gör så det blir oregelbundet färgat.Doppar sedan "penseln" i kaffet och penslar på pappret. Här kan man göra pappret ljusare eller mörkare beroende på hur man vill ha det. Gör även detta lite oregelbundet.
Innan jag är färdig använder jag lite chalk och duttar på pappret (chestnut roan) och jag chalkar även lite runt kanterna på pappret. (charcoal) Så här blev det färdiga resultatet. Fint tycker jag.
Av det beiga cardstocken, som jag behandlat på samma sätt som ovan, gjorde jag tags. Satte i en ring och knöt ett snöre i dem. Där jag skrivit No. 1944 ska jag använda till min farmors och farfars bröllopskort. Dom gifte sig nämligen 1944.
Här är den färdiga lo´n. Har även använt mig av ett kaffefilter som jag doppat i kaffe och sedan låtit torka. Wellpappen och basic grey pappret har jag också blött ner och sedan låtit det torka. Swirlsen har jag färgat med hjälp av chalk. (Chestnut roan och charcoal). Kortet föreställer min man när han är 6 år. Ville göra lo´n gammeldags i vintage stil. Tycker det blev bra. Min man tyckte det kändes lite konstigt att jag använde mig av rosa blommband men jag tycker det är jättefint att blanda en gammeldags stil med ljust rosa. Tycker inte det spelar någon roll att det är en kille på kortet, eller hur!Här en närbild. Jag har stuckit ner två av de mindre tagsen i kaffefiltret. Här har jag skrivit lite dokumentation om bilden/kortet.


Sedan vill jag även visa upp den här lo´n. Gjorde den efter en utmaningsskiss på scrapaddicted och igår såg jag att dom hade publicerat den på sin blogg.  Gå gärna in och kika.

Jätteroligt tycker jag!
Hej så länge!

GLÖM INTE ATT SKRIVA EN KOMMENTAR I INLÄGGET NEDAN OM NI VILL VARA MED I MIN PIF. PAKETET KOMMER INNEHÅLLA ETT PAR AV MINA EGENHÄNDIGT GJORDA TAGS (SE OVAN) OCH NATURLIGTVIS ANDRA FINA SAKER OCKSÅ.

Kram Jeanette

PIF PAKET

Fick ett underbart PIF paket av åsa (asamia). Härliga färger och fina dekorationer. Ska se vad jag kan åstadkomma med detta. Har dock svårt att tro att det kommer i närheten av Åsas underbara kort! TACK så jättemycket Åsa!!!


 


Nu ska jag också lotta ut en PIF i min blogg. Skriv en kommentar så drar jag vinnaren på måndag den 11/8. Skriv kommentaren innan söndagen den 10/8 om ni vill vara med i utlottningen av ett hemligt pif paket. Om ni vinner så ska ni också lägga ut en PIF i eran blogg. 

Här kommer en bild på det underbara pif paketet som jag fick av Åsa! 
Har också fått utmärkelser av Linda och Paula. Tack så jätte jättemycket. Detta är otroligt hedrande. Era bloggar är jag inne på nästan varje dag och ibland flera gånger varje dag så det värmer ska ni veta. Vill skicka vidare detta till ALLA som är inne och läser min blogg. Det är så kul att se hur antalet unika besökare ständigt ökar. Känner att jag har fått så många nya cybervänner som jag har svårt att klara mig utan. Så kram till er alla!!!Hilde, stempelgalsverden, har en blogcandy på sin blogg. Kika där och var med om en utlottning av ett underbart paket. Gå gärna in och kika där ändå för det finns så otroligt mycket fint att kika på i hennes blogg.


  

Jeanette

Hemma igen!

Vi har varit iväg så därför har inte bloggen blivit uppdaterad på ett tag. Kom i och för sig hem för några dagar sedan men det fina vädret har gjort att jag har varvat mellan att tvätta och bada och lite skapande har det naturligtvis blivit. Idag ser det ut som om regnet hänger i luften. Vi har varit i Polen i 10 dagar. Måste säga att det var verkligen kanonfint. Vilka stränder..... och billigt var det.  Här kommer några bilder från hotell, pool och strand.

Ett jättefint litet pensionat.Poolen på pensinatet. Den gjorde så vi fick sitta i lugn och ro med ett glas vin medan barnen badade.Den underbara stranden. Jättefint sand och härlig botten.
Här kommer lite som jag skapat sedan jag kom hem. Dels har jobbet gjort sig lite mer påmint nu. Börjar ju nästa vecka så jag har "dekorerat" en almanacka. Almanackan är livsnödvändig i mitt jobb och åker fram flera gånger per dag. Då är det roligt om den är fint dekorerad, tycker jag. Här har jag dekorerat med en tag från en swapp som jag var med i på svensk scrapbook (se länkar). Det är Anili som gjort den. Jättefin tycker jag och passade in så fint här. Tack så mycket för den fina tagen......

(Framsida)


(Baksida)Här kommer en lo på min dotter Izabelle. Som jag hade längtat så mycker efter i och med att hon åkte på språkresa till England den första juli och sedan fick jag inte träffa henne på nästan en hel månad. Har här använt mig av en annan tag från swappen som jag var med i. Det är Anki som gjort denna fina tag. Tack så mycket!
(Visst finns mirakel)


En annan lo från Williams skolavslutning. Här ville jag göra den somrig och fin. Har använt mig av en tag, från swappen, som E.m.j har gjort. Jättefin!!! Tack så mycket.
(Våran ros)
När vi kom hem från Polen så såg vi några mirakel i kaninburen. Hanen dog ett par veckor innan vi åkte. Men det hade ändå hunnit resultera i detta........

VÄLKOMNA BERNAD OCH BIANCA!!!


Här brevid fjärrkontrollen för att få en uppfattning av hur små de är. De är ca 3 veckor och har precis krypit ur boet. Honan hade gömt dem väl innan vi åkte. Vi såg att hon dragit av sig päls men tänkte (i och med att hanen inte var kvar) att hon var skendräktig, Men det visade sig vara fel. Vi får väl reservera oss för namnen då det är väldigt svårt att se vilket kön de har så här tidigt. Men söta är dom, eller hur!!!
När jag kom hem och gick in på svensk scrapbooking så såg jag en kanonkul sak. Jag hade vunnit utmaningen "scraplifta Anneh" med min tolking.....

 ROTFL Det tycker jag är super super kul....................

Tack alla som röstat på mig!!!

Det var med detta bidrag jag vann!!!

 
Hoppas ni haft en skön semester allihopa.


Kram Jeanette
RSS 2.0