Poolbad

Här kommer en somrig layout. Den är från förra sommaren. Vi är på Daftö camping i Strömstad. Känner nu när det varit så mörkt och regnigt att jag längtar till våren och sommaren. Här har jag använt mig av Dream Street papers, Nostalgic-Fanciful. Har klippt ut dekorationen från dessa papper.

(Poolbad)
image87


Håller på med lite påsksaker. Kommer förhoppningsvis lägga ut lite på bloggen till helgen.

"Kram Jeanette"


Ett charmtroll och två coola killar

Här kommer två Layouter. På den ena är min dotter Izabelle när hon är ca 5 år och på det andra är mina pojkar William och Elias.


(Charmtroll)
image81

Här har jag använt mig av Dream street paper och grön filtbård. Rosorna är utklippta.

(Coola killar)
image82

Pappret är egentligen grönt, men ser lite gul/grönt ut. Färgerna gör sig ännu bättre i verkligheten. Blev nöjd med layouten.

Nu är det söndag och jobb imorgon. Får se om min förkylning och feber ger sig tills dess.

Ha´det bra!

Kram Jeanette

Ny soffa

Idag har förkylningen slagit till och jag känner mig inte speciellt bra. Det är väl typiskt när man äntligen är ledig. Har inte orkat så mycket men har suttit och kollat i IKEA katalogen. Har Eketorps vita hörnsoffa i vardagsrummet. Vill dock byta klädsel. Den klädsel jag vill ha finns bara till 2 sits eller 3 sits soffor och inte till hörnsoffa. Det är väl typiskt. Fattar inte varför man inte kan ha samma urval till alla modeller. Vi får väl se om det kommer. Någon från IKEA kanske läser min blogg :) och helt plötsligt bestämmer sig för att de ska tillgodose mina behov....drömma går ju!

Denna soffa har jag idag

image78
och denna klädsel vill jag ha......


image79
Älskar nämligen randigt...........
Sitter som sagt här och drömmer om inredning. Elias har somnat brevid mig i soffan och vad han drömmer om vet jag inte. Jag tror inte att det är om ny klädsel till soffan... det är jag ganska säker på. Möjligtvis befinner han sig tillsammans med svampbob och hans vänner på bikinibotten.

image80


Lite scrappande har det blivit trots förkylning. Lägger ut det imorgon.

God natt!

Svampbob fyrkant

Hej!

Här kommer en LO som min man har gjort. Det enda jag har gjort är bokstäverna. Figurerna är målade och sedan utklippta dvs svampbob, Patrick, manet, krabba, bläckfisk, krabburgare och skylt. Denna LO är skapad på önskemål från Elias, som är det mänskliga föremålet i krabburgaren, som gärna skulle vilja leva och bo på bikinibotten. Bakgrunden är oxå tecknad för hand.

(Elias på bikinibotten)
image76Här kommer även ett kort på "konstnären". Fick lov att sätta in ett litet kort. (men trycker man på bilden så blir den ju större :)
Hej så länge!

Kärleken till dig bara växer

Kan inte låta bli Maja Designs nya papper. Det kom några till efter de första bl.a. ett klippark. Dom är verkligen jättefina. Här är en Lo där jag försökt mig på att doodla lite själv. Tycker det gick ganska bra. Här är resultatet. Tagsen är från klipparket. Jag har använt mig av  Romantik och Ömhet ur Du och Jag serien.


image74

Kram Jeanette


Drömmar

Här kommer en Lo som jag blev väldigt nöjd med själv. Föremålet är min funderande son William. Har här även använt mig av Wellpapp och en dragkedja från ett par byxor som jag inte använder längre. Knappar, snöre och blommor fick jag som present, utan att jag fyllde, av min dotter Izabelle. Tack gumman!!!

image73


Hej så länge....

Mitt hjärta

En ny layout. Svårt att slita sig från kärlekstemat just nu. Gjorde denna där min äldsta dotter Sandra är föremålet. Har sytt runt hjärtat och kortet. Tycker sicksack sömmen blir som en dekoration.  Tycker det är ett härligt kort trots att det är 17 år sedan jag tog det. Tänk vad tiden flyger iväg.(Mitt hjärta)
image72

Hej så länge!

Ny skapat

Här kommer några layouter som jag gjort. Tycker även mycket om Theresas serie " En kärleksförklaring". Här har jag använt mig av Bukett. Det är ett skolfoto på min dotter Izabelle. Tycker att hennes linne fångar upp färgerna bra på pappret.

image68

Ett annat kort som jag inte kunde låta bli var på mig och mina 2 pojkar, William och Elias, när vi var på Nordkoster i sommras. Kosteröarna är bland de finaste jag vet. Kan gå runt och strosa hur länge som helst. Inga bilar och husen måste byggas om enligt restriktioner vilket ger en 50-tals känsla när man går omkring. Här har jag använt mig av grönt och rött. Gräs och blommor för att få den sommarkänsla som vi hade när vi satt där.

image69


Trevlig söndag!

Valentinkort

Har just sett på melodifestivalen. Tyckte Amy Diamond var bäst. Tidigare idag grejade jag lite med Valentinkort. Har inte gjort så många kort. Väntar ivrigt på kursen i distressmålning som går av stapeln den 8 mars. Här kommer dock ett av korten som jag gjort idag. Gjorde en hjärtkorg där jag satte i blommor. ( Det är min mamma som ska få det på alla hjärtans dag för att hon alltid ställer upp när det är något.) Tyckte det blev bra. Mallen på hjärtat kan man använda till många saker. En sak som jag tänkte på var placeringskort vid tillställningar. Har igen använt mig av Maja Design nya papper. Här är det ömhet och glädje.


image66


Ikväll har vi även ätit kladdkaka med grädde och hallon. Den blev supergod.......


image67


Recept

100 g smör
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
2 ägg
1 1/2 dl mjöl

Smält smöret. Häll i socker, vaniljsocker, kakao. Låt svalna. Vispa i äggen (ett i taget) och avsluta med att röra i mjölet. Smöra och ströbröda en form. Har har använt ströbröd till botten och flagad mandel till kanterna.

Servera med vispad grädde och hallon.


Hej så länge.....


Drömmar

Hej!

Nu är det lördag igen. Ska engagera mig i lite hushållssysslor först. Efter det hade jag tänkt göra några alla hjärtansdag kort. Har hittat några fina mallar som jag tänkte arbeta efter. Lägger ut resultaten sedan (om de nu lyckas) tillsammans med mallarna. Ett litet ord har en scraputmaning om DRÖMMAR som jag tänkte hänga på. Drömmar är ett vackert ord tycker jag så vi får se vad det kan bli.

Hej så länge!

6 saker som öppnar mitt hjärta!

Har gjort ett hjärtminialbum av Maja Designs nya papper Du och Jag. Har på baksidan använt mig av namnen på de olika papprena (tips från Anna-Karin). Blev jättenöjd med resultatet av minialbumet. Layouten kan man använda sig av i många sammanhang. T.ex 6 saker jag älskar hos dig! m.m. Öppnar mitt hjärta använde jag mig av för att man öppnar albumet och där har olika hjärtsidor. Fyller i med saker (privata) efterhand. Använde mig av samma form på alla sidorna. Där fotomattan är kommer jag att sätta ett kort och på tagen skriva något. Några saker jag kommer ha med är naturligtvis mina barn, min man, havet, kanelbullar och några till.


Här på framsidan har jag använt mig av kartong som jag klätt med papper. Har sedan mellan papprerna sytt fast en spetskant.


(Framsida)
image60

På baksidan har jag också sytt fast en spetskant. Här har jag använt mig av namnet på de olika papprerna som jag haft till albumet: För alltid, Lycka, Trohet, Kärlek, Passion, Förälskade och Glädje. (underbara namn) Har klippt ut dem, filat och chalkat.


(Baksidan)
image61


Sidorna mellan har jag dekorerat ungefär på samma sätt! Fotomattorna tänker jag som sagt sätta in en bild på och på tagsen skriva något personligt!

(1:a sidan)
image62

(2:a sidan)
image63(3:e sidan)
image64

Sidorna i mitten har jag gjort något mindre än omslagssidorna.Det ger ett "stabilare" intryck, tycker jag att sy runt kanterna.

Gjorde detta som en alla hjärtansdag present till mig själv. Ska nu göra till några andra.

Kramar Jeanette

Prima ballerina

Här kommer en ny LO som jag gjorde igår kväll. Blev nöjd. Den var enkel att göra och blev effektfull, tycker jag. Har inte så mycket dekoration eftersom jag ville att cirklarna skulle framhävas.

image59

Kram Jeanette

Gammal stol!

Hej allihopa!!!

Denna vecka har det varit fullt upp. Mycket jobb, övertid och personalfest. Har inte hunnit att skapa eller skriva i bloggen. Imorgon tänkte jag sätta mig och göra nått av Maja Designs nya papper, Du och Jag.

Har fotograferat en stol som jag har här hemma. Den fanns i huset när vi köpte det. Det som är roligt med denna stol, förrutom att den är från 30-talet är att det både är en stol och en strykbräda. I vårat hus bodde nämligen två damer som drev en strykinrättning på 30-50-talet. Numera är denna stol en pryndad där jag ofta har en blomvas på, eller något annat fint. Det beror lite på årstid. Dessutom används den som "tronstol" när något av mina barn fyller år och har kalas. Då får födelsedagsbarnet sitta på den på ena kortsidan (och känna sig som en kung/drottning).

(Stolen uppfälld)
image57

(Stolen som strykbräda)
image58

Det finns även förvaring under sitsen. Där har jag mina sysaker. Nålar, trådar m.m.

Hej så länge!!!

RSS 2.0