Minnesanteckningar!

  Har gjort en minnesanteckningsbok. Har använt mig av Theresas papper. Jag tycker mycket om dom! Det är väl egentligen en dagbok, men valde att kalla det minnesanteckningar. Det har hänt väldigt mycket just nu så jag kände att jag behövde någonstans att skriva av mig. Vill att det ska vara inspirerande att skriva så jag skapade en bok som kändes inspirerande för mig!


(Framsida)
image53(Baksidan)
image54

Tycker mycket om den dikten av Karin Boye! Det är något som jag får påminna mig om ofta. Har ibland en tendens att hela tiden se framåt och inte tänka på att varje dag är en resa.


(Pärmens insida)
image56

Tror nog att jag kan finna inspiration att skriva i denna. Det kan vara allt från vad som hänt under dagen. Eller skriva ner en fin dikt man ser m.m.

God natt! Imorgon väntar en ny arbetsdag.


Vår egen Emil!

Den här helgen har det inte blivit så mycket skapande som jag önskat. Men har blivit klar med denna LO. Blev nöjd med resultatet. William skulle på maskerad med temat Astrid Lindgren figurer. Tyckte det var passande att han blev fotograferad på våran gamla vedspis. Måste dock köpa en bra digitalkamera. Det står högst upp på önskelistan just nu!!!

image51


image52 Hej då så länge......

Nya papper


Marie Janssons nya ljuvliga kollektion heter DU och JAG, Maja design. Såg dem på bild i går hos Paula. Hade inte kommit in än men skulle komma snart, vad jag förstod. Det första jag tänkte på när jag såg bilderna var att nu ska jag göra några fina Valentinkort.  Nu är det lördag morgon och snart dax att skapa lite. Måste bara göra lite tråkiga "måsten" först: Tvätt, städ och sånt tråktigt. Trevlig lördag!

Kramar!!!

Hej!

Måste bara uppmana alla som kollar min blogg att gå in på Paulas, dekoreramedmeras, blogg. Hon har gjort en helt ljuvlig lunchbox. Alla som har med sig egen lunch till jobbet vet hur tråkigt det kan vara att göra iordning den, Men med denna lunchbox blir det ett nöje. Den måste jag "lifta" KRAM!!!


I nöden prövas vännen

Denna veckan har ordspråket

I NÖDEN PRÖVAS VÄNNEN

verkligen gjort sig påmind. Jobbigt kan det vara, men samtidigt ganska skönt att veta var man har folk.


Mina fikafavoriter!

Var på kurs hos Paula, Dekoreramedmera, i höstas. Vi skapade ett helt ljuvligt minialbum. Det var Marie Jansson, som tillhör designteamet på dekoreramedmera, som hade gjort en mall som vi kunde gå efter. Denna är nästan exakt efter hennes modell. Förrutom fikarecepten, dom är mina favoriter.  En jättefin present att ge bort till någon.

(Framsida)
image48(Kladdkaka)
image49

(Julstubben)
image50

I kuverten ligger recepten på alla goda recept.


Hej så länge!

Nya layouter!

Här kommer två nya LO´s.  Här tycker jag att korten på Elias är härliga (blev lite suddiga här tyvärr) Om ni är inne på min blogg får ni gärna lämna ett avtryck. Det är alltid roligt med feedback.image45
( Crate paper: Crush collection: Longboard, Linen, och Coral.)

Här kommer en till. En vinterlayout som jag lägger ut på Scrapforum. Detta är mitt bidrag

image46


Kramar!!

Hemma hos mig!

Hej!
Som jag skrivit i presentationen bor vi i ett äldre hus. När vi flyttade in hade vi ingen dusch, inget kök att prata om och övervåningen var en stor kallvind. Tänkte visa några bilder på vad vi gjort. Det är det som är det charmiga med äldre hus att det finns inga givna lösningar utan de växer ofta fram när man börjar. Här kommer en bild från Elias rum. Förrut bodde båda pojkarna här, men nu har William fått ett eget rum. Rummet är stort, ca 20 m2, men inga hela väggar förutom en vägg som var snedvägg. Såg bilder i en inredningstidning på hur några byggt in sängar och tänkte att det är ju en bra idé. Här är resultatet. På en vägg får man sovplats och förvaring, både över och under sängen. Dessutom blir det en koja när man drar för gardinerna. Det fattas fortfarande några lister. Men det gör det lite överallt hemma hos oss. Det där sista är svårt att komma igång med......

image41


Några andra saker som betyder mycket för mig är den här taklampan. Den gjorde min mans gammelfarfar i början av 1900-talet. Det var hans gesällprov. Allt är fortfarande helt. Glaset är oxå orginal.
image43


En annan sak som jag fick i julklapp av min dotter Izabelle är denna. Jättebra att ha korten som jag ska scrappa här i. Har gjort som ett kortotek. Tack Izabelle

image44

Har någon några bra inredningstips/förvaringsideér för små hallar. Min är ca 7 km2 och vi är 5 personer. Tar tacksamt emot tips/bilder på ideér. Mina egna har tagit slut. Problemet är att det alltid känns rörigt. Speciellt på vintern när hallen belamras med vinterkläder, vinterskor, mössor och vantar m.m. Dessutom är hallen min hund, Lisettes, favoritplats. Jag förstår inte det när hon kan lägga sig var som helst i huset (förutom i soffan och sängen) så väljer hon den lilla, lilla hallen..... Tack på förhand.


Hej!

Kommer snart att lägga in en LO som jag gjorde igår kväll. Ska skicka in den till vinterutmaningen på scrapforum.

Fin ljuslykta!

Hej!

Vill bara tacka Paula på Dekorerarmedmera för att hon tänkte på mig och la undan ljuslyktan som jag så gärna ville ha. Den var slut när jag var och tittade på "julrean". Paula hittade dock en i gömmorna och var gullig och la undan den åt mig.  Thank You 

Tackar även för kaffet!

image37
Otroligt, men sant!


Den här killen tycker jag är helt otrolig! Han lyckas hålla tre melodier igång samtidigt. Var tvungen att ta med honom här!


Studenten

Gjorde äntligen klart denna LO. Har haft den liggandes ett tag och inte fått gjort klart det sista. Men nu äntligen. Den är från juni-2007 då min äldsta dotter Sandra tog studenten. Den är inte sned, det blev så när jag fotograferade den.


(studenten-2007)
image36

Nya Layouts

Här kommer några nya layouts. Tyvärr är det ibland svårt att fotografera layouten så den gör sig rättvis. Vill lära mig att scanna in mina alster. "Vacker" har jag scrapliftat från Theresa "rosor". Blev nöjd med min tolkning. Det är min äldsta dotter Sandra som är på bilden. Kortet är från hennes sista år på gymnasiet.(Vacker)
image34


Här kommer en till. Tyvärr reflekterar ljuset lite i denna. Detta är från våran skidsemester i Sälen. Trollet som syns sitter på toaletten och upprepar hela tiden: -Det är ingen idé att du väntar. Pappret är ändå slut! Detta tyckte mina söner, William och Elias,  var jätteroligt. Att se på hur trollet satt där med byxorna nere och utan dasspapper. Det blev många "åk" genom trollskogen.

(Trollskogen)
image35


Tiden flyger iväg när man håller på! Nu är det dax att plocka undan efter sig och krypa till sängs.
Gullig!

Hittade den här! Är han inte söt? Han heter trolliz.


image33

Hej då så länge!

Äntligen fredag

Hej!

Nu är det äntligen fredag. Första arbetsvecka är gjord efter jullovet. Ett nyårslöfte jag hade tänkt att jag skulle försöka hålla var att vardagsplocka lite mer så det inte blev så mycket städ och tvätt på helgen. Men, men...... Det har inte gått så bra. Det fick mig att tänka på en trevlig tradition de har i Frankrike och som jag berättade för mina franska elever om under veckan. Jag berättade att i Frankrike är folk bara lediga på juldagen. Det är inte alls som i Sverige där man är lediga under 3 dagar. Däremot är trettonhelgen en stor tradition. Då bakar man en kaka som man stoppar en figur i, ofta en liten miniatyr av jesusbarnet. När man sedan ska dela upp kakan får den yngsta i familjen sätta sig under bordet och sedan bestämma vem som ska ha vilken bit från kakan. Den som får "figuren" får bli kung/drottning för en dag. Personen ifråga får då en krona på huvudet och får bestämma under hela den dagen. Denna tradition brukar man ha även i skolor och på arbetsplatser. Det hade varit rätt trevligt att fått vara drottning för en dag imorgon och bestämt att det skulle städas och tvättas medan jag fick hålla på och scrappa.

Fast det ska nog bli tid att scrappa också trots städ och tvätt.

Gick igenom lite bilder och hittade den här bilden på mig och mina två pojkar. Den är från i somras när vi var på Nordkoster. Tyckte den var så härlig att jag var tvungen att ta med den här trots att det är en bit kvar till sommaren igen. Ha´en trevlig fredag!image32

Vill här även uppmuntra till att ta en titt på Linda dekorerar. Linda är en jätteduktig tjej, som gör otroligt mycket fina saker. För övrigt ser jag jättemycket fram emot kursen i distressmålning som Linda Muhr ska ha i mars.Det är Paula på dekoreramedmera som anordnat det.

Bilder hemma från oss!

Vi gjorde iordning våran matsal innan jul. Här är några bilder! Jag fick äntligen det matsalsbordet från Mio möbler som jag tittat på under låååång tid!image31


Mitt bidrag till scraputmaningen

Hej!
 
Här är mitt bidrag till  scraputmaningen.  Fick inspiration när jag var inne på fialias sida och kollade.

image25Kram Jeanette

Layouter från 2007

Här kommer några layouter från 2007!Alla goda saker äro tre
image26Tre gubbar
image27Första snön
image28
Ragnerrud
image29Legoland
image30


 Här har det snöat hela dagen så det är ljust och vintervitt ute. Härligt tycker jag!

Mitt fadderbarn

Fick äran att vara fadder åt lilla Agnes! Hon döptes den andra advent 2007. Måste bara lägga in några bilder på den lilla sötnosen!  Ett riktigt litet charmtroll!
image18

Nytt material!

Har precis varit på posten och hämtat ut material som jag beställt. Jättefina papper som Theresa har gjort.  Blommor och blad: Lycka och blomsterhav och En kärleksförklaring - Bukett. Härligt tjockt papper. Det ska bli roligt att börja skapa med dessa papper. Nu börjar dock klockan bli för mycket. För börjar man så har det snart gått några timmar. Men imorgon.... 

Här kommer några mysiga vinterbilder. Imorgon kanske det ser ut så här. Det sägs att det ska komma in ett snöoväder under natten. Vi får väl se!
image16


image17


Dagbok till min dotter

Hej!

Här kommer bilder på en dagbok som jag gjorde till min kära dotter Izabelle i julklapp.
En dagbok för mål och drömmar under 2008


En dagbok för mål och drömmar under 2008


Uppfyllda julönskningar

4/1-2008

Hej!
Innan jul gjorde jag en bok där jag satte in önskelister från mina fyra barn. Bilderna blev nog inte jättetydliga när jag scannade in dem men men.... Det är första gången jag scannar så jag lär mig väl. Här kommer iallafall bilderna.
Jag har gjort en sida till varje barn. Mellan sidorna har jag gjort kuvert, där jag kan spara gamla önskelistor.
image7


image8

Överst på listan stod ett munspel. Denna önskan kommer nog ifrån när han såg filmen Jack Frost. En väldigt mysig julfilm. Lyckan var stor när önskan blev uppfylld. Här kommer en bild på det


image11

Så nu ljuder det ljuva toner här hemma. Julönskningar är gjort av Maja design-jul.

God fortsättning till alla!!


Nytt år!

1/1-2008
Gott nytt år till alla! Hoppas på ett år med mer tid för min stora hobby: Scrapbooking. Har precis startat den här bloggen. Den kommer främst att handla om just scrapbooking. Jag kommer inom kort att lägga in LO´s. Sitter här nu den första dagen på året. Den dagen då man lämnar något bakom sig och har något nytt framför sig. Jag tycker det är rätt skönt att stanna upp och reflektera över saker i tillvaron. Ett av mina nyårslöften var att skapa en att under 2008 ta mig mera tid att hålla på med mina intressen.

En annan sak som jag har funderat på är skillnad mellan längtan och saknad. För mig handlar längtan om något som man måste underhålla. Jag längtar efter att få komma ut och fotografera och sedan skapa något med fotografierna. Att försöka förmedla en känsla. Saknad är för mig däremot något mer negativt. Det är något som man inte kan göra någonting åt. Däremot kan man acceptera att saknaden är en del av livet. Som sagt nyår är för mig en nystart. När man känner att man kan lägga mindre bra saker bakom sig och de bra sakerna ska fortsätta att vara bra.

Idag har det snöat här. Det gör att det blir lite ljusare ute. Jag har varit ute och gått en promenad med min hund. Hundar är förutom scrapbooking ett stort intresse. Jag har en västgötaspets som heter Lisette.
image5

Är hon inte söt?

En annan sak som vi gjort idag är att vi ätit upp vårat pepparkakshus.


Hoppas nu det kommer mer snö.

RSS 2.0