Pussel och sommarsemester....

Börjar detta inlägg med en härlig sommarlåt. Har svårt för att bli trött på denna. Så lyssna medan ni kollar och läser!   


                                                   

Här kommer ett par layouter som jag gjort. En där syftet var att använda sig av brunt/beige och en accentfärg. Här har jag då valt rosa som accentfärg. Detta är till en färgutaning på scraputmaingen (se länkar).

(Vattenlek)


Här kommer en layout som är olik de jag brukar göra. Dels är den inte lika "romantisk" eller dekorerad (med blommor mm) som jag oftast annars gör. Dessutom är bilden redigerad. Här är det Izabelle och våran hund Lisette som är föremålen. Lisette betyder jättemycket för henne så jag har valt att använda titeln "vi hör ihop" och symbolisera detta med två pusselbitar. Pusselbitarna är chipboard som jag klätt in, filat och chalkat.  Den svarta swirlen är också chipboard som jag "behandlat". Den rosa har jag ritat av och klippt ut. Tycker själv att layouten blev effektfull och fin.

(Vi hör ihop)Här kommer en lo som jag tycker är kul. Korten är tagna från min farfars föräldrarhem. Det är ganska exakt 50 år mellan att bilderna togs ur nästan samma vinkel. Här ser man förändringen tydligt. Ville göra den "gammeldags". Tycker jag lyckats. Har "chalkat" på tagsen för att få ett sotigare intryck. Har även målat kartongen med akrylfärg i kanterna för att få ett gammalt intryck.

(50 år)


Nu tar min blogg ett sommaruppehåll på ett par veckor. Kommer tillbaka med nya krafter och idéer. Lämnar er nu med en sak som jag hörde på radion för ett tag sedan. Kom och tänka på denna nu när vi också ska åka utomlands om än ej till New York.

Det var en svensk dam som skulle åka taxi i New York. Hon var runt 60 år och kunde inte speciellt bra engelska men ville ändå försöka prata med taxichauffören. Det var december och runt 0 grader ute så hon var nyfiken på om man var tvungen att byta till vinterdäck där precis som i Sverige. Hon visste dock inte vad däck hette men hon tänkte jag försöker ändå så hon frågade: - Do you have speciell winterdicks here? Varpå chauffören log och svarade: - No, mine works the whole year!

Garvade gjorde jag i bilen. Damen hade dock först tolkat det som att de inte bytte till vinterdäck. Det  var först i efterhand hon förstod sitt misstag. Ett roligt sådant tycker jag.

TIPS!

En kanonbra sida till alla som vill ha hjälp med diverse saker när det kommer till att designa sin blogg så kan jag varmt rekomendera "Designa din blogg". Där kan man få hjälp med allt på ett begripligt sätt. Allt från att lägga in en header, klocka, videos och mycket mycket mer. Så kika där om ni behöver hjälp med något!

Lek och mata gärna min nya adopterade "puppy" Är han inte söt???

Trevlig sommar på er allihopa!!!

Kramar Jeanette

Minspel och två "grisar"?

Måste börja detta inlägget med att tacka alla som besöker min sida. Ser att antalet ökar och det tycker jag är kanonkul. Så tack så jättemycket för alla gulliga kommentarer och mail som ni skickar. Det är alltid roligt med kommentarer så lämna gärna en innan ni lämnar sidan.

Här kommer två nya layouter som jag gjort. Kortet nedan tog Izabelle av mig och Sandra när vi satt hemma på trappen. Efter att ha tagit ja säg 20 bilder så sa hon:: - se nu normala ut! Varpå vi började asgarva. Min kompis som bor i Stockholm arbetar med att hitta "jobb"/sysselsättning till människor med någon form av handikapp t.ex. asberger m.m. När dom (personalen) skulle fotograferas till deras informationsblad och hemsida på nätet bad hon en kille som har asberger att ta kort på henne.  Han tog ett kort och hon tittade på det och sa: -Nej! jag ser ju inte klok ut. Du får ta ett till. Var på han svarade: - Det spelar väl ingen roll hur många kort jag tar. Du ser ju ut som du gör i alla fall.

Jag tycker det ligger nåt´ i detta. För det är ju faktiskt så. När jag gjort denna lo´n sa Sandra att den kan du väl inte lägga ut på bloggen mamma. Jag ser ju ut som en gris. Jag då! svarade jag. Ok sa Sandra men då får du göra en pratbubbla där du skriver: Nöf nöf.

Det gjorde jag inte, men jag berättade om det. Jag har valt att använda mig av titlen glädje för det var det verkligen när vi satt där på trappan.

(Glädje)Efter  bilden ovan så sa Izabelle att nu måste ni försöka se normala ut. Så här blev den bilden. Sandra gjorde i alla fall ett tappert försök medan jag hade gett upp och nog får inse att man ser ut som man gör, eller?En annan lo som jag gjort till scraputmaningen är denna.  Rolig skiss att jobba efter tycker jag. Lite annorlunda mot andra layouter som jag brukar göra. Hade väldigt många kort på min son Elias som har en tendens att inte heller se "normal" ut på kort och som jag tänkte att jag ska göra något av. Så det resulterade i denna lo. Tycker om den jättemycket. Har sytt runt cirklarna för effektens skull och valt att inte ha några andra dekorationer i forma av blommor, utstansat eller stickers m.m. Utan låta bilderna och lo´n tala för sig själv och det tycker jag den gör. Ville även använda mig av mer "pojkiga" färger.


(Minspel)Igår när jag var ute i trädgården och plockade lite så såg jag en fästing som kröp på min arm. Livrädd som jag är för dessa odjur borstade jag bort den och log åt att jag hann se kräket innan den satte sig fast och skulle livnära sig på mitt blod. När jag gjort detta kom jag att tänka på en rolig sak som min svägerska berättade för mig förra sommaren. Hon var gravid i 8:e månaden så hennes mage var stor. Hon och familjen hade varit ute och campat över natten och när hon kom hem och skulle duscha så tyckte hon att hon kände en fästing. Den satt precis under bikinilinjen, där man när man är gravid inte har använt någon rakhyvel eller vaxad på ett tag. Hon visste inte vad hon skulle göra. Hennes man var inte hemma så hon ropade på sin dotter som då var 9 år gammal och frågade om hon kunde titta om det satt någon fästing där. Då svarade hennes dotter: - Det förstår du väl mamma att jag inte kan. Jag är ju allergisk mot pälsdjur! (och det var inte fästingen hon menade)

Jag asgarvade när jag hörde detta. Till saken hör att hon är faktiskt allergisk mot pälsdjur.

Så kom ihåg att se alltid normala ut på kort. Man ser ju ut som man gör, eller hur? Och be aldrig en pälsallergiker kolla om ni har fästingar på intima ställen.


Kram Jeanette

Älskade prins och Du är mitt allt

Har scrappat lite. Fast här är sååå mycket flugor att jag håller på att bli tokig. Smäller och smäller men det tar aldrig  slut..... Ska väl egentligen hålla dörren stängd men vem vill göra det när det är sommar. Min man säger till mig att jag får skylla mig själv som har kaninburarna precis utanför ytterdörren ja ja det kan hända! Fast som sagt lite skapande har det blivit. Ett par nya layouter som jag gjort till två utmaningar.

Du är mitt allt är efter en skiss på scraputmaningen.


(Du är mitt allt)


En annan lo som är till en utmaning/skiss på Swe scrapbook. Den är på min son William. Dikten är skriven på en nedskriven tag som är bakom kortet. Denna dikt hittade jag och den passade så bra då omständigheter (inte så roliga) gjorde att det är precis så jag känner när jag tittar på denna bilden.  Hoppas bara att min son känner likadant när han blir stor.

(Älskade prins)Kram Jeanette

Har blivit utmanad!

Har blivit utmanad av Cath

Regler:

*Beskriv först reglerna

*Svara på alla frågor

*Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din

*Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag?

1. Städa uteförådet.
2. Sätta in pengar till min dotter Izabelle som är på språkresa i England. (och som jag längtar oerhört mycket efter)
3. Scrappa.
4. Laga kycklingsallad.
5. Smälla flugor i mängder så jag kan sova i natt.Vad gjorde du för 10 år sedan?

Hade skilt mig från min fd man och precis flyttat till Färgelanda med min nuvarande man. Han kommer härifrån. Väntade barn och den 26/7-98 fick jag min son William. Studerade till lärare på distans. Blev klar för 3 år sedan så det var en lång resa. I slutet av  året jobbade jag lite extra på Pressbyrån i Färgelanda.


Ställen du bott på?

Föddes i Hunnebostrand. Flyttade först till Uddevalla och sedan till Gråbo. I Gråbo gick jag i skolan tills jag skulle börja
4:e klass då flyttade jag (med mamma och pappa) till Kungälv. Flyttade hemifrån när jag var 18 år. Flyttade in i en lägenhet tillsammans med min fd man. Vi flyttade till 3 olika lägenheter i Kungälv. Flyttade när vi fick barn och behövde större. Skilde mig och träffade min nuvarande man och flyttade till Färgelanda. Vi köpte hus här som vi fortfarande bor i.

5 saker du skulle göra om du var biljonär?

1. Säkra mina barn och mina närmastes framtid ekonomiskt.
2. Renovera vårat hus. Som byggdes i början av 1900-talet och är jättecharmigt men i behov av mer renovering än vad vi känner för att lägga ut just nu.
3. Köpa sommarhus i Hunnebostrand
4. Resa. Främst till Nya Zeeland.
5. Köpa mängder med scrapsaker. Dessa saker hade jag haft snyggt och prydligt i mitt nyrenoverade hus där vi byggt ut extra rum och då ett eget rum till mig där jag har alla mina scrap och sysaker. (Ser bilden framför mig)

Skulle vilja veta mer om


1. Mags

2. Paula

3. Linda

4. AniLi

5. Suz

6. JezzaHej då så länge!

Har fått utmärkelser.....


Har fått en utmärkelse av Suz.och majamelon Blev jätteglad och hedrad. Tack så jättemycket.  Thank You 

Skickar vidare denna utmärkelse till 7 andra som inspirerar mig. Det finns givetvis många fler än dessa som inspirerar mig men valde dessa.

Här kommer beskrivningen på engelska:Who gets the "Brillante Webblog Award"? Websites and blogs, which by its currency, the issues of choice and for their designs are especially noteworthy.

Here are the Award Rules: 1. The winner can take the logo. 2. Place a link to the person that send you the award.3. Give the Award to at least 7 other Blogs, which by its currency, the issues of choice and for their designs are especially noteworthy. 4. Put a link to these sites on your Blog. 5. Write a comment on their Blogs that they've won an Award. I will give the award to:


1. Paula
2. Linda
3. Cath
4. Srapkatten
5. Kamilla
6. Åsa
7. Mags

Som sagt det finns många många fler.......

Kram Jeanette


Swappat och skapat!!!

Har gjort tre nya layouter. En av dem fortsätter jag med att göra en lo med ett minialbum på. Tycker det är ett roligt sätt att bevara minnen på. Här har jag gjort den som en uggla. Hittade denna idéen på någon blogg som jag inte minns.  Här kommer den.


(Framsida)
(insidan)


Har även satt in foton och tags på sidorna i vingarna.Här kommer en annan LO. Dessa papper älskar jag. Tycker dom är somriga och fina med kul detaljer på.

(Cypern)


Här är en LO som jag fick inspiration till av Maries blogg (se länkar).


(Brown eyed girl)


En detalj är dessa underbara brads.
För övrigt har jag varit med i min första swapp. Detta var en tag swapp så jag har suttit och gjort 10 tags som jag nu skickat iväg. Detta var beroendeframkallande kände jag. Det blir nog inte min sista swapp. Får lägga upp dem på bloggen när jag fått de andras. Är sååå nyfiken på vad dom har gjort....


Kram så länge

Jeanette

Nyinköpt

Dekoreramedmera har upphört vilket jag tycker är oerhört tråkigt. Det har varit så mysigt och bekvämt att bara kunna gå ner ca 100 meter och handla, prata, få tips och ideér och en kopp kaffe. Tack så mycket för det Paula!!! Men vi får se om vi inte kan få till några scrapträffar till hösten. Känner att jag behöver det. Få prata, dricka kaffe och få inspiration av dessa duktiga scrappare som t.ex. Paula, Linda och Anna-Karin m.fl.

Innan butiken stängde hann jag inhandla lite fina saker. Här kommer några bilder på detta. Först denna fina tidnings"korg".

Denna fina krok....


Denna underbara låda.....och slutligen denna lykta och värmeljusstakar.....
Ja, det var ju inte allt jag handlat. Det ska gud veta. Men det som inte direkt var scrapsaker!


Hej så länge!

Kram Jeanette

RSS 2.0