Midsommar

Vi är nu tillbaka från Stockholm där vi firat midsommar. Vi åkte nog till rätt sida Sverige i alla fall vad beträffade vädret. Det är alltid skönt att få komma hemifrån några dagar, tycker jag. Bara slappa och äta gott i trevligt sällskap. Vi var på Gröna Lund dagen innan midsommar. Det har blivit en tradition som barnen gärna vill fortsätta med. Fast det är en rätt tacksam dag att gå på då det inte är så mycket folk. Min modiga son åkte fritt fall tilt. Det hade jag aldrig gjort kan jag säga. Kanske för 20 år sedan, möjligtvis. Nu när jag kommit hem så har jag gått på mördarsnigel jakt. När regnet nu har kommit så kommer dom också och äter upp mina jordgubbar :( Har inte fått nått scrappat än, men det kommer. Här kommer några bilder från midsommar.

Här åker han!!!Elias var inte sämre han. Han åkte nämligen denna!
William vågade sig in spökhuset också!Och så allra allra bästa Karin och vän!Min underbara dotter Izabelle som ska åka iväg på språkresa till England nu på onsdag. Som engelskalärare tycker jag det är kanon. Som mamma är jag skitorolig. Men det är en ansvarsfull och härlig tjej så det kommer säkert gå bra. Men jobbigt är det när man ska släppa iväg dem själva.


Kram Jeanette

Återkommer snart med lite mer skapat!

Mina bidrag!

Tur att det har regnat dom här dagarna så jag har hunnit och scrappa så som jag gjort. Det är roligt när lusten faller på och det har den gjort. Bara det inte regnar på midsommar! Kommer nog inte att hinna med fler bidrag nu då jag åker till Stockholm till vänner och firar midsommar. Få se om jag hinner med 5 olika band eller garn. Har påbörjat men är inte klar. Den var lite lurig då man inte bara vill "slänga på" några band eller garn utan vill ju att det ska vara en helhet. Vi får se hur det går. Man ska ju inte skriva på bloggen om man åker bort men vi har fullt hus här hemma iallafall så det gör inget :) Här kommer mina bidrag:

Skiss-LO

Denna är efter en skiss. Så här är min tolkning av skissen.
Skrappa ett stort foto - En förstoring

Här valde jag att scrappa med vänner papprena då det är jag och min vän Karin (som vi ska besöka nu i midsommar) som är på gröna lund. Har skrivit att en vän som du sätter guldkant på tillvaron och har satt guldband runt tagsen. Det och övrig dekoration bl.a. en swirl som jag målat vit. Utstansade hjärtan och blommor. (för att dölja Gröna Lund logon :)) Men det blev ju fint också. En vän att hålla i handen. Det behövs för vi ser rätt livrädda ut hi hi hi
TEKNIK LO

Här skulle man använda sig av 2 cardstock, 3 mönstrade papper, 3 foton, 6 brads, akrylfärg, svart penna, sax, 2 band och lim. Varken mer eller mindre.Här har jag färgat de rivna kanterna med akrylfärg. Klippt ut en tulpan i vitt och klippt ut ränder av rosa och limmat på. Har sedan målat lite lätt med akrylfärg. 2 olika sorters brads har jag använt. Det ena kortet, på tulpanerna, har jag valt att klippa ut för effektens skull. Har även använt bubbelplast och målat med vit akrylfärg. Banden har jag använt dels till att knyta runt tulpanen och dels att sätta runt tagsen. Har skrivit delar av titlen med vit akrylfärg.
STANSA VILT

På denna utmaningen skulle man stansa vilt. Fick använda vilket stansverktyg man ville. Här valde jag att bara använda mig av 2 färger och sedan stansa och stansa. Utgick från en vit botten och dekorerade med vitt och blått. Har även skrivit titeln med hjälp av utstansade blommor. Hade nästan träningsvärk i handen dagen efter :)EGNA DEKORATIONER

Här skulle man göra något med hjälp av egna dekorationer. Har alstrat en flaska som jag köpt en på auktion för länge sedan (köpte flera stycken då jag tycker dom är såå fina). Problemet är att även om flaskorna är fina så tyckte jag att det skulle passa med lite dekoration på dem så när jag gjorde rabarbersaft tänkte jag att jag ska dekorerat dem lite. Har färglagt med distressfärg. Har gjort en tag som det står hemmagjord rabarbersaft på. Har plastat in det så att de tål vatten. ( Inte maskindisk men vanlig ursköljning) Detta gör att de kan stå som prynad även när man inte har saft i den. Tänkte göra likadant med en annan där jag ska ha vinbärssaft.  Så förrutom att saften blev kanongod så blev flaskan mer dekorativ, tycker jag. Se kortet nedan så ser ni hur den såg ut innan.Så här såg flaskan ut innan stylingen.

Som sagt får se om jag hinner med några fler utmaningar.


Kramar Jeanette


Juniutmaning

Ett långt uppehåll har det varit. Skolavslutningar mm har tagit upp tiden. Nu har jag dock semester  Spaz
Just nu har jag fullt upp med att scrappa till de olika utmaningarna till cc´n som Svensk scrapbooking anordnar nu (se länkar). Kommer uppdatera här på bloggen efter hand som jag blir klar med dem. Har nämligen en enorm scraplust just nu och det passar ju bra...

Här kommer mitt bidrag till juni utmaningen. En Lo av Maja Designs papper - Paula. Har gjort ett minialbum på LO´n där jag satt in mindre foton.

(Ängel)
 
Här kommer även ett par bilder som Izabelle har tagit. Roligt att få några bilder på mig och Sandra tillsammans. Det finns inte så många när hon blivit större. Nedan även en bild på bara Sandra.

Återkommer snart!

Kramar Jeanette


Kort - Glad sommar

Har gjort ett sommarkort. Har använt mig av Hänglars nya stämplar. Här är det fortfarande jättevarmt runt 29 grader så jag håller mig inomhus mitt på dagen. Skönast tycker jag det är att gå ut och sätta sig antingen på morgonen eller på kvällen om man inte är vid någon badstrand.

(Framsida)


(Insida)


(Detalj)(Detalj)


(Baksida)
 


Ha en bra svensk nationaldag allihopa!!!


 Sweden


Kramar Jeanette 

Första badet i år!

Här är det kanonvarmt och soligt så det har blivit bad i både sjön och våran lilla pool här hemma. Här kommer några bilder från det. Nu är det inte många dagar kvar på denna skolterminen och tur är väl det. Det är inte bara barnen som har sommarlov utan även jag. Även om jag får jobba en  vecka längre. I denna värmen är det många som blir trötta och helst av allt vill ut och bada. I söndags var det 30 grader här så vi begav oss ut till en sjö här i närheten och tog ett dopp. (själv gillar jag mest saltvatten men det är närmare hit) Det var 21 grader i vattnet så det var riktigt skönt.(William och kusin Philip)
image200

En bulle är ett måste på stranden.

(image201

När vi inte kan åka ut och bada så får "poolen" hemma i trädgården räcka. Här håller vi på att fylla den. Problemet med dessa pooler är att de måste så absolut i rakt annars tippar de lätt. Funderar på att bygga någon sorts platta som den kan stå på. Någon som har nått bra tips!!!

image202

Här är några glada tjejer som gett sig ut på en trampebåtsutflykt. Så här glad blir man då. Denna bild har min dotter Izabelle tagit.

image203


Nu hoppas vi på en solig och fin sommar!!!


 Beach 

 
Jeanette
 


En fjärils utveckling

Har skapat lite trots det fina vädret. Fast det har för det mesta varit på kvällarna. Igår var det 29 grader här så det har mest varit kafferaster i skuggan ute i trädgården. Hade tänkt att göra lite mer trädgårdsarbete, men det var lite för varmt för det kände jag. Det blir nog aldrig eftersom jag har en tendens att alltid skylla på något. Antingen är det för varmt eller så regnar det. Men, men växer gör det i alla fall!!!

Har gjort en LO av min dotter Izabelles alla skolkort. Ville göra nåt fint av dem och gjorde denna LO med ett minialbum i form av en fjäril på för att kunna följa hennes utveckling. Tycker den blev jättefin. Fick idéen från en fransk blogg som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Idéen till titeln, En fjärils utveckling, fick jag från Maries blogg (se länkar). Har skrivit lite på varje sida, men gjorde det i efterhand. Har skrivit lite personligt om varje kort.

(En fjärils utveckling)
image194


image195


image196


image197


image198Kramar Jeanette


RSS 2.0