Julpynt och socktjuvar...

Idag är det första advent. Har försökta att pynta under gårdagen. Blev ganska klar tycker jag. Lite finslipning här och där men i det stora hela så. Har inte städat livet ur mig men det kommer närmare jul. Köpte nya "julgardiner" till matsalen. Hängde upp dom och ett ljusdraperi i ena fönstret och en stjärna i det andra. Blev superfint, tycker jag. Här kommer några bilder

I have done some christmas decoration. Here are my new curtains.
Och så här blev hela matsalen..

And this is how the hole room became....
Här är vår nya hund Chicko. Titta vad oskyldig och gullig han ser ut när han ligger där. Inte kan man tro att denna ljuvliga varelse döljer en hemlighet.....Här sittar han på sin favoritplats och tittar ut genom fönstret tillsammans med de två lillhussarna. Ståtlig och fin. Ja fortfarande är han inte avslöjad.............. Det döljer sig dock något bakom denna oskyldiga fasad.


MEN MEN..............HAN ÄR EN SOCKTJUV.........................Mysteriet är löst. Vi blev varnade av de förra ägarna om denna olat men att han var en sådan finlirad tjuv hade vi aldrig trott. Han lyckas hur vi än försöker. Titta på han här. Tror att han inte syns. Går sakta iväg till sin korg.
Här sätter han sig och blöter ner den ett tag. Fast han kanske bara vill hjälpa mig att tvätta. Det Kanske är av medlidande han gör det. Han ser hur mycket tvätt jag har och så bestämmer han sig för att hjälpa till. Han gör ju inte sönder dem utan som sagt han blöter bara ner dom.  Fast jag vet inte med doften...
Med denna lo vann jag pris på Magdas scraphelg för ett tag sedan. Man skulle scrappa efter de 4 elementen. Jag har här blött ner pappret med vatten, låtit det torka i vinden. Eldat på kanterna och smutsat ner det med jord. Tycker själv att det var kanska fiffigt. Passande till korten också. Och så visst är det kul att vinna.

With this layout I won first price.

TACKAR.... alla som röstat på mig.
Nu håller jag på att göra julkort. Visar upp dem nästa vecka. Senare i dag ska jag på julmarknad här. Det är dessutom en tomteparad. Hoppas det kommer lite snö också.


Hugs

KRAMAR JEANETTE

Det är ditt vägval!!!Har gjort en lo. Hittade dessa kort och ville göra en lo till min dotter Izabelle som slutar 9:an nu och ska börja på gymnasiet. Det är en rolig tid men tuff också. Hon är dock superduktig och det kommer gå bra för henne. Det vet jag. Hon fick skriva ner tankar hon har nu på tagsen som sitter bakom kortet. Vad hon tror att hon gör om 10 år. Om det blev som hon tänkt sig eller om livet tog sig andra banor. Fast förhoppningsvis bra avtagsvägar från den tänkta banan. Kortet passade bra in här tycker jag.


This is a layout that l have choosen to call " It´s your choice - what way you takes in life" It´s up to her what she makes of her life. She has written on the tag what she wants to be in 10 years. She can go back and look if her dreams came true or if something even better came along. You never know the way of life.


Denna lo var gjort till en utmaning vi hade i FCS (Paulas namn på oss) Färgelanda City Scrappers. Riktigt bra tycker jag. Nästa gång ska vi försöka scrappa det fulaste pappret som vi fick denna träffen. Jag kan lova att jag fick det fulaste av Paula mmmmm Hjärnan går på högvarv vad jag ska hitta på med detta. Hade nämnligen tänkt att det inte skulle bli fult vilket inte blir lätt..... Gå in på Paulas sida och kolla på pappret. Hon har lagt ut det. Det som ser ut som om man tagit en bild på utegrillen ovanifrån.... Tips mottages tagsamt om vad jag kan göra av detta. 

Vidare har vi köpt hund. En blandras mellan dobberman och schäfer. Det är 75% dobberman i honom och 25% schäfer. Han heter Chicko. Han har dessutom hållt mig vaken hela natten då han nog inte har känt sig hemma här än. Han är ju bara 11 månader så lite feg får man vara även om man är stor. Här är han CHICKO. Du har redan en plats i mattes hjärta.

We have bought a new dog. His name is Chicko. He is mostley dobberman.
Han är för go.. Han sitter här och skäller och viftar på svansen när han ser sig själv på datorn. 

Det var allt för nu....

Thats all for now. Hugs to all of you.

Kramar allaihopa

Jeanette
 
 

Höstbarn och fler födelsedagar..

Ja som sagt många födelsedagar på hösten är det här hos oss. Nu var det dags för lillkillen som blev 7 år. Inte så liten längre med andra ord. Först några kort från födelsedagskalaset. Efter det 2 layouter som jag gjort och som jag blev supernöjd med. Det är inte alltid jag blir det numera. Men nu blev jag det.

Först den lilla piraten. Är pirat tokig och fick detta. Undrar bara om någon blir rädd för denna lilla sötnos. Fast skenet bedrar. Han kan... det lilla charmtrollet.....   

An other birthday. It is my youngest son Elias who now is 7 years old. He got this pirat outfit. He loves pirats. Just wonder if anyone really get frightened when they see him. Isn´t he to sweet for that.Här får ni en slängpuss. 

    to all of you.........................
Tur att syrran har barnasinnet kvar fastän hon fyllde 20 för en månad sedan. Här är Storasyster Sparrow och lillebror Sparrow. Syskonkärlek i alla fall......

He is lucky that his big sister still likes to play with him despite that she is 20 years old. But they love eachother...
  couple................
En tårta är ett måste på kalas också. Elias hade beställt en egengjord jordgubbstårta som han gjort själv. Han ska ju som sagt bli kock och bagare. Duktig är han. Här kommer den. 7: an är ritat med grädde.

He made his own cake.....
Egenhändigtgjorda marsipanrosor.
Här skall det dekoreras.Här kommer en av de två loerna jag nämnde i början. Denna är på min dotter Izabelle. Tycker dessa papper är sååå  fina och passade perfekt in här. Visst är hon vacker!!!

This is a layout of my daugter Izabelle. I just love these papers. Aren´t they lovely!Maja Designs papper blev perfekta till dessa bilder. Mina pojkar, William och Elias som leker i lövhögarna som blev när vi krattade. I och med att vi har några träd så blir det en del löv också. Visst ser det mysigt ut. Plockade upp några riktiga löv också som fick dekorera och förstärka känslan av höst. Visst är det en charm med hösten och dess färger.

Here is my two boys. They are playing in the leaves. These papers was perfect for these photos.
Det var allt för nu.

That was all for now

Kramar Jeanette  
Ny födelsedag och lite annat.....

Har inte uppdaterat på ett tag. Har haft tankar på om jag ska fortsätta blogga eller inte. Kom fram till att jag ska fortsätta. Jag firar ju snart 1 års jubileum. Tankarna kom av att jag har fått börja jobba heltid, har 4 barn. Ska hjälpa den äldsta dottern att komma i ordning i sin nya lägenhet. 3 av mina barn fyller i oktober-november. Min mamma blev dålig...... Förra veckan var jag på jobbet i 52 timmar. Det är ganska länge det. När man kommer hem hinner man knappt med sig själv.

I havn´t written for a long time. I have been working, working and working.

Nu har det dock blivit lite bättre och då ser man saker i ett annat ljus. Tycker det är superkul att blogga och kolla runt så jag måste bara fortsätta med det.

Min mellersta dotter har fyllt 15 år. Hon fyllde förra söndagen. Vi firade henne förra lördagskvällen. Här kommer lite bilder..

My daugther is now 15 years old........Paketet stod gömt bakom huset.

This stood behind our house........Detta var det. Fick plåta den i dagsljus. Så det fick bli dagen efter. Har kört runt en stund på den. Ja, runt en timme så där. Tyckte det var kanonkul. Mötte några elever som vinkade glatt till sin "töntiga" fröken. För vilken annan snart 40-åring tycker det är sååå kul att köra omkring på en moppe. Så kan det vara.....

It containd this. I had to take a photo of it in daylight. I can tell you that I have borrowed it had been out for a long ride. It was really fun.
Min äldsta dotter Sandra som ska flytta hemifrån.
My oldest daughter Sandra.Min nya scraphörna. Perfekt med alla små lådor och plats. Dessutom kan jag sitta nere och greja. Det passar mig. Gillar gamla möbler. Denna är från 1800-talet. Ska göra om den lite grann men inte mycket. Har köpt en stol till från 1700-talet. Den ska jag klä om först innan jag visar den. Kanonfin den också.

I have bought this old furniture from 1860. Perfect for all my scrapstuff.Har "köpt" en massa Maja Design papper. Den nya serien "Höst". Lika underbar som alla de andra. Har här skapat av den. Det är min minsta som Elias som är på kortet. Han är nämligen född idag. Den 9:e november. Med andra ord fyller han 7 år idag. Det ska bli kalas idag också så det såååå. Här har det beställts jordgubbstårta. Därför är jag uppe med tuppen och skriver. Kolla in klockan.

Now I will begin to prepare for my youngest son Elias birthdag. It is he on the picture below. The lo is called " You was born on fall" This papers are called "Fall" Beautiful papers with lovley colours.

Kram på er allaihopa som läser min blogg.

Hugs to all of you.

Jeanette

RSS 2.0