Nej....

Nej jag har inte slutat blogga, men tiden har inte riktigt räckt till det sista. Födelsedagar, jobb, sjukdom och annat har kommit mellan. Men nu så ska jag göra en uppdatering. I slutet av detta inlägg ska jag visa en lo som jag blev väldigt nöjd med. Ett av de få korten som finns på min mormor och morfar.

Som jag sa i början så har det varit födelsedagar mellan. Min svärmor fyllde 60 år i onsdags. Vi samlades hemma hos min svägerska och firade henne. Här kommer en bild på svärmor. Det är hennes pappa (gammelsvärfar) som är 91 år som sitter ner.Här kommer en bild på mig och mitt underbara fadderbarn Agnes som hunnit bli över 1 år.Visst är det ett riktigt litet charmtroll med gosiga kinder.........och en trött fadder!


I måndags var jag och hämtade en chiffonje i Tibro. Detta efter jobbet. Vi var hemma kl. 23.00 igen. Gick till jobbet kl. 07.00 på morgonen och var hemma 23.00. Stöp i sängen. Fick gå upp kl. 06.00 för att hinna bära in chiffonjen på morgonen. Det orkade jag inte på kvällen. Den vägde bly kan jag säga. Men underbar fin. Här ska jag ha mina scrapsaker. Visar bilder på den en annan dag. På tisdagen har vi möte på jobbet och slutar 17.00 och efter det var jag på en föreläsning om mobbning. En bra sådan. Men var hemma vid 20.00 tiden. Bakade då kakor och lite smått och gott till svärmors kalas på onsdagen. På onsdag eftermiddag kom min man och hämtade mig utanför jobbet och vi åkte raka vägen till min svägerska. När vi ätit kom min yngsta son och sa att han hade svårt att andas. Det var bara att sätta sig i bilen och åka till sjukhuset. Först åkte vi till Uddevalla. Där sa dom att vi var tvungna att åka till NÄL. När vi kom dit så tog dom bara emot barn under ett år så vi fick åka till en Jourcentral i närheten. Där konstaderades astma och han fick andas och fick tabletter och så. Jag säger att det kan verkligen hända mycket på  kort tid. På torsdagen hade vi bestämt scrapmöte. SUPERKUL.

Paula (en av Marie, maja designs vänner) hade varit hos Marie och hämtat hennes nya papper. Underbara papper. Visserligen höstpapper, men ljuvliga. Vi stämplade och målade och pratade och köpte snören...... i mängder. Paula hade med sig sedan butikstiden. Här kommer några bilder..

Här är underbara Paula och min underbara vän Anna-Karin. Som jag nu hoppas öppnar en blogg för hon har såååå mycket fint att visa. Här är hon stum av beundran för Maries nya papper.Här sitter vi och fikar (Anna-Karin snabbakade en bullängd....) Här är Anna-Karin, Linda, ( se länk. Linda dekorerar. Rekomenderar det för hon är såå superduper duktig Linda. Har en massa inspirerande i sin blogg så ta en titt)  Therese, Sigbritt och Paula.( Kika i hennes blogg också. Länk: Paulas blogg)  Ser redan fram emot nästa träff. Ideerna sprudlar vad jag ska för med det underbara snöret....
hmmmmmm..........................

Ja, Linda det blev bloggkort...............


  
Ett bord fullt av underbara saker..........

  så så underbara...........Här kommer lon jag pratade om i början. På min mormor och morfar i botaniska trädgården i Göteborg 1973. Mormor dog 1974 så det var året innan. Det finns inte många kort på dem tillsammans. Detta är ett av de få. Jag vet att min mamma har saknat att ha sin mamma. Hon var bara 29 år när mormor dog. Jag var 6 år. Det är tufft att inte ha sin mamma hos sig. Jag vet att hennes saknad varit stor. Det är min mammas händer som är fotograferade. Jag har valt att använda mig av den symboliska titlen. "Man kan känna historiens vingslag." Med min mammas händer som vakar över och bevarar mormors minne.

Hon ska få denna lo i födelsedagspresent. Vet att hon kommer bli glad. Vet också att hon inte kikar här för mina föräldrar har inte ens dator än mindre vet de vad en blogg är... ja, de vet att jag har en men jag tror inte de förstår innebörden av det. Däremot är de väldigt engagerande i mitt scrappande och tycker allt jag gör är jättefint. Som alla föräldrar tycker.....  är min mormor nu..............På fredagen så förberedde jag mig för judotävlingen som gick av stapeln här i Färgelanda idag. När det är här så får föräldrar ställa upp och vara funktionärer och stå i kiosken m.m.

William fick SILVER.........!!! GRATTIS GUBBEN..........

  


Uppdaterar snart igen. Om inte livets spelplan fördröjer planerna. Eller om jag blåser bort. För här blåser storm idag. Gott att vara inne då med tända ljus och varma element och underbara döttrar som håller mig sällskap när maken jobbar. Och jag har inte börjat röka igen. 6-7 veckor är det nu. Bra va´!!!

Kramar så länge


  

Jeanette


CC hos svensk scrapbook

Under helgen har det varit cc hos svensk scrapbook. Ja det är olika butiker/sponsorer som gett ut diverse utmaningar och fina priser till vinnarna. Har hunnit med några los har jag gjort. Som vanligt inte så många som jag tänkt mig, men gillar inte att bara göra nåt för görandets skull. Jag måste känna för det om det ska bli någorlunda bra. Här kommer de bidrag jag deltagit med.

Det har varit superduper kul att delta i detta med alla dessa fantastiska utmaningar och se vad alla duktiga scrappare gör. Inspirerande och kul........

                       

It has been a cc at "svensk scrapbooking" this weekend.
 
Den första jag gjorde var "utmaningen" att lifta valfri lo i galleriet. Jag valde att lifta "Fnyz" Ängel. Den är så fin tycker jag. Det är alltid svårt att lifta något som man tycker är så fint i sitt orginal. Men jag gjorde ett försök och blev nöjd med resultatet. 

This layout was made as a result of inspiration of an other scrappers work. In this case I was inspired by "Fnyz"


  

En annan utmaning var att scrappa i de 4 elementens tecken. Här har jag gjort en lo där jag först blött pappret till fotomatten: Vatten. Låtit det torka ute: Luft. Eldat i kanterna på några av papprena för att få till den gamla looken: Eld. Och slutligen smutsat ner lon lite här och där med jord: Jord. Fiffigt va??? Här kommer den.

On this layout there should be signs of the 4 elements. Here I have put some of the papers in water: Water. And then let it dry outside: Air. Later l burned the edges: Fire. At then I put earth on the layout so it should get an old look: Earth. Here it is! It is my grandfather that is in the military on the photos.


Ett annat bidrag var att använda punchinella i 2 olika färger. Här har jag använt mig av vit och lila punchinella. Kortet föreställer jag och min mamma när vi åkte utomlands för första gången. Vi flög ner till Bulgarien och Golden Sands. Det var exotiskt 1974 då det inte var så vanligt att åka på "charter". Här är vi iaf på kamelryggen.


Ett annat bidrag jag hann med var efter en skiss. Här har jag scrappa kort på mig själv när jag var liten. Härlig skiss att arbeta efter. Här kommer mitt bidrag.

När William såg denna lo sa han: -Vad lik du är mig mamma! Inte tvärtom ??? Tiden är ur led...

Nästa bidrag var att scrappa om en låttitel, ordspråk m.m. Jag valde en låttitel: "Bakom mina solglasögon, kan jag va´ mig själv". Alla andra bidrag har fått ett litet gammeldags stuk så jag gjorde denna lite mer galen och färgglad. Det är min dotter Izabelle som gömmer sig bakom solglasögonen. Här kommer lon

  

Nästa var också en skissutmaning. Här är det William och Elias som är "föremålen". William beskyddar sin lillebror. Då bilderna är tagna på våren har jag försökt att skapa lite vårkänsla i lon. Här kommer den. Härlig skiss var det också att jobba efter.

This layout is after a sketch
Dessa underbara pojkar har servat mig i helgen med helt nymalet kaffe. Kaffebönor dom malde själva och sedan bryggde till mig för att jag inte skulle behöva resa på mig. Jag jobbar och städar så mycket annars sa de. Är inte det gulligt va???Titta så fint malet det blev. Och ojoj sååå gott det luktar.. MMMMMMmmmmmm............

Here are my lovley boy making coffee for me. Aren´t they the nicest...............love you!!! My angels without wings!


Är dom små                     eller vad??? Älskar er så mycket!!!


Kaffekvarnen har jag köpt på auktion en gång för länge sedan och det finns inget bättre än nymalet kaffe med lite vispad barristamjölk i. Smarrigt!  


 

Ja dessa bidrag blev det! Det var inte så dåligt jobbat ändå. Ändå har jag varit inne och handlat lite diverse kläder mm idag. Inspirationen har infunnit sig så det har varit perfekt på det viset. 


 
Lämna gärna avtryck innan ni lämnar sidan så blir jag glad.

Leave a footprint when you leave and I will be very happy.

    

  

JEANETTE


Födelsedagskalas!

Min dotter Sandra fyllde 20 år den 9 oktober. I torsdags... Vi började dan med att åka in till Torp för att inhandla tårtor och lite annat smått och gott inför kalaset på kvällen. Dessutom fick vi en stund tillsammans bara hon och jag. Det är ju inte så ofta det blir av. Hon ska också flytta hemifrån den 1 november. Vi handlade tårtor och lite annat smått och gott. Sandra ville ha en tröja inne på Partaj så vi gick in dit. Hon frågande efter tröjan varpå den manliga expediten gick in på lagret för att hämta tröjan. Under tiden skojade Sandra med det här...


  

När expediten kom tillbaka så skulle Sandra snabbt lägga tillbaka lösbrösten, men då åkte en mindre bröstvariant i golvet och samtidigt som hon höll kvar den stora varianten i ena handen så plockade hon upp den mindre med den andra handen så frågade expediten: - Vilken storlek har du?  Han menade naturligtvis tröjan och blev väldigt generad när Sandra vänder sig om med två olika storlekar lösbröst. Garvade gjorde jag det kan jag säga.....

ETT STORT GRATTIS MIN 20 ÅRING. JAG ÄLSKAR DIG!!!

Idag firade vi med Sandras mormor och morfar
Och Sandras och Izabelles pappa och hans nya fru Lotten och deras gemensamma son Edwin. Lotten har ett företag som heter UNIKA RUM där hon håller på med Feng shui, symbolpedagogik och Nia. Gå in och kika! Finns en massa intressant att kolla på. Finns för båda kropp och själ.

(Här är mamma, pappa och Lotten)
Här är Izabelle och pappa..

Här är Sandra som öppnar paket och Ivar (min man) som står i bakgrunden.

Jättetreligt hade vi. Här är ett kort från lövkrattningen..


Nu ska jag förbereda mig för cc´n på svensk scrapbooking som är idag (öppnar 10.00) tills imorgon. Kika gärna in på de olika utmaningarna. Det är olika företag som håller i det och det finns diverse priser. Se mina länkar.


Hej så länge.


  


Pengar och layouter. Roligt värre.....

Status i sparbössan: 1200:- Inte dåligt va´!? Dessa pengar plus bättre kondis, luktsinne, smak och tro det eller inte ett gott humör och mindre stress. Behöver inte hela tiden tänka på hur jag ska få till nästa rökpaus. På jobbet måste man föregå med gott exempel så där har jag aldrig rökt utan smitit iväg. Så nu när jag säger att jag slutat så säger många elever: - Jag visste inte att du rökte! Och sedan tycker dom att jag är duktig som slutat. Frågade min man om han tyckte jag varit på sämre humör och han svarade: - Ingen skillnad tycker jag!  Är det positivt eller negativt tro? 


Har gjort två nya lo´er i helgen. Eller jag har gjort lite annat också men två som jag visar upp här idag. En som är till veckans skiss några kort som jag var tvungen att göra något roligt av. Min dotter vet nog inte om att jag framkallat dessa bilder, men det har jag. Hon skojar framför kameran med sitt löshår som hon precis köpt. Tänkte direkt på ZZ-top när    jag såg dessa bilder och visste att jag är tvungen att framkalla dem och scrappa dessa kort. Visst blev det kul. Hoppas hon tycker samma sak när hon ser lon. Men då kan jag säga till dig Izabelle att: - Du är alltid vacker!!!

Här kommer först lon som jag gjort till veckans skiss. Tyckte rubriken passade så bra till hennes (Izabelle. Ja samma som lon under fast 10 år mellan korten) peace tecken.


             Love Gaze                         Peace                 I Understand 

(Love, Peace and understanding)


Här kommer då ZZ top lon. Visst är den häftig!!!


 You Rock 


Ha ha snacka om att kunna ställa upp som look alike. Så ser ni detta och behöver en inhoppare i ZZ top så är det bara att ringa.......................

Här kommer några höstbilder som jag tog ute idag. Det har blåst i natt och verkligen känts att nu är det höst på riktigt. Löven faller så det prasslar och regnet gör allt blött ute. Jag hängde ut en matta som jag skulle vädra och den hänger där ännu. Får hänga och vänta på att torka när regnet slutat falla.

Här kommer bilderna.
  

Här får krattas löv sen. Men det får trilla klart först.


WindyHär kommer en hallonpaj som jag gjort. Gjorde den när det var min tur att ha fika på jobbet. Det blev flera pajer då vi är ca 45 st när vi har möte. Det blev iaf succe. Ville ha receptet. Jag har inte lagt ut det på DSD´n än. Gör det på måndag (imorgon) lovar :) Här kommer några bilder på en supergod hallonpaj och egengjord vaniljsås. Supergod den också. Receptet har jag gjort i ett separat inlägg nedan då jag ville ha det i en egen kategori. Under recept. Så är det ett tag sedan detta inlägget gjordes får ni kika under recept kategorin.Smarrigt värre.................


 Good 


   Hör av mig snart igen..........
 

Jeanette 


HALLONPAJ

Här kommer ett recept på en supergod hallonpaj. Tycker verkligen att ni skall testa denna. Vanlijsåsen är också egengjord. Supergod den också. OK inget för bantaren. Men man kan inte banta varje dag.PAJ

Botten:

250 g mandelmassa
200 g smör
3 dl mjöl

Blanda ihop allt. Tryck ut degen i en pajform. Ca 30 cm i diameter. Tryck upp den på sidorna.

Hallon efter tycke. Häll på frysta hallon på degen. Frysta för att pajen inte blir så "blöt" då. Sockrar inte hallonen heller då det övriga är rätt sött och brytningen med hallonen blir god om man inte sockrar dessa.

Över:

250 g smör
2 dl socker
3-4 dl havregryn

Blanda ihop allt. Klicka över detta över hallonen.

Grädda pajen ca 30 min i 175 grader. Tills pajen har fått en fin färg.
VANILJSÅS

5 dl grädde
5 ägg
2 dl socker
2 msk vaniljsocker (med äkta vanilj)

Vispa grädden hårt. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ihop äggsmeten med grädden. Blanda väl.

SERVERA

KALASGOTT!!!

Alstrat till sparande pengar.

Har alstrat en sparbössa för de pengar jag sparar på att jag slutat röka. Har räknat ut att jag tjänar ungerfär 1200 :- i månaden på att sluta. Detta utöver det som inte går att räkna i pengar: hälsan. Jag hade tänkt att starta en ny blogg där jag skulle skriva om min kamp att sluta röka. Då jag inte upplever det särskilt svårt  så känner jag att jag inte har så mycket att skriva om. Om det är någon som undrar över något angående att sluta röka så får ni gärna maila era frågor till mig. kidrondalen@hotmail.com Berättar gärna om hur jag förberett mig och hur jag känt mig under den här tiden.Har som sagt alstrat en sparbössa för pengarna som jag annars hade rökt upp. 1200:- i månaden som blir 14400 :- på ett år. Jag ska tänka på vad jag ska göra med dessa pengar som annars hade gått upp i rök. Så här blev den. Visar den från olika vinklar då den är rund och jag inte får med texten på en bild.

Japp! Vi bor i ett äldre rött hus med vita knutar. Här är våran stentrappa. Money Money 


Locket på burken. Tänk vad denna ska bli sprängfylld av pengar...................Ugglan är en symbol för att jag varit klok nog att sluta.Här kommer lite annat smått och gott som jag inhandlat till hemmet den sista tiden. Bland annat en tavla, krokar. Ska som sagt börja renovera hallen under hösten. Väntar bara på att min äldsta dotter ska flytta hemifrån igen, vilket hon gör den första november.

Här är tavlan. Jättesöt tycker jag.
Två stycken underbara ängelkrokar.Ett nyckelskåp. Det går kanske att ana sig till vilken stil jag vill att min hall ska ha.
En underbar klocka. Väggarna i vardagsrummet och matsalen har vi målat helt vitt. Rappat (finns färdig färg för att få detta utseende. Dyrt men väl värt pengarna) Har sedan målat med tonad vit färg.
Denna idén ska jag ha i min hall. Har nämligen en massa gamla fönster. Här har dom byggt bakom fönstret med hyllor för förvaring. En gardin framför. Praktiskt då den är så tunn att den inte tar upp så mycket plats. Man kan ju sätta i spegelglas också och få en spegel. Vet inte vilken blogg jag hittade denna bild. Om det är någon som vet kan ni väl skriva det till mig så jag kan länka dit :) 

  Här är min dotter Sandra som fyller 20 år på torsdag.   
Happy Birthday

Blir vuxen på riktigt. Ingen tonåring längre. Känns lite konstigt när ens barn blir så stora. Det har blivit en underbar tjej så jag är otroligt stolt över henne.
Det var allt för denna gången.

Kramar Jeanette


 Kisses 


  Fungerar fortfarande...

Här kommer ett kort inlägg. Jag har inte börjat röka igen. Tycker faktiskt att det går hur bra som helst. Det trodde jag aldrig. Nu  när jag snart hållt upp i 3 veckor kommer jag på mig själv att inte tänka på det hela tiden. Att varje gång det är reklampaus på TV´n resa på sig och gå mot ytterdörren för att komma på att Nej! just det jag ska ju inte röka och därmed känna en besvikelse infinna sig och också tycka att livet är tråkigt. Detta känner jag inte nu utan precis tvärtom så känner jag  vad skönt att inte behöva gå ut och röka. Känner dofter mycket bättre också. På gott och ont. Känner nu tydligt vilka elever som varit ute och rökt innan lektionen. För det luktar verkligen om dem.

Tack för alla uppmuntrande ord i inlägget nedan. Det värmer ska ni veta.

Kramar Jeanette

RSS 2.0