Jippi har lyckats....


Har tänkt på det ett tag om jag ska lägga ut det på bloggen eller inte. Har dock bestämt mig för att göra det. Jag tycker att jag kan vara stolt över mig själv och det kanske kan hjälpa någon annan. Det har faktiskt inte varit så svårt.
Japp! Känner att jag lyckats. Har nämligen slutat röka. Har rökt i över 25 år och det sista så har jag mått så dåligt över att jag röker att det varit en stress hela tiden. Nu har jag hållt upp i 2 veckor och det känns kanonbra. Jag läste Allan Carrs bok "Äntligen icke-rökare. Det är lätt att sluta röka" och den har hjälpt mig jättemycket. Har ingen ersättning utan ska bli fri från nikotinbehovet.
Lite summering:

Dag 1:
Superjobbigt. Tänkte dag och natt på att röka. Tänkte för mig själv att ska det vara så här så är det ingen idé. Livet kommer bli supertrist. Sedan tänkte jag: Hur patetisk är inte jag. Värderar jag mitt liv i att röka....mm Som sagt fram och tillbaka hela dagen. Arg, ledsen ja hela känsloregistret.

Dag 2-5: Ungerfär som dag 1. Fram och tillbaka. Dock mycket målmedveten att jag ska lyckas. Säger som i ett mantra. Jag är icke-rökare och jag stormtrivs med det.

Sedan dess har det gått bättre och bättre och idag har jag knappt tänkt på det. Känns otroligt skönt. Rökningens baksidor har nämligen drabbat mig på nära håll innan jag bestämde mig för att sluta. När jag väl fattat beslutet så har det egentligen inte varit så svårt. Kommer att uppdatera här vid varje inlägg hur det går. Men jag är helt säker på att jag i framtiden inte kommer att röka mer. Jag är sååå otroligt stolt över mig själv. Visst är jag duktig!!!!Ska lägga undan pengar till något roligt. Vad kan det vara  mmmm får fundera....ja, det var inte svårt. Scrapsaker. Dels är det min stora hobby och dels så  är det terapi när jag håller på med det.

Därför har jag inte varit så aktiv på bloggen den sista tiden och också varit dålig på att kommentera. Nu ska jag bli bättre, men fick bestämma mig för att se till att komma över det värsta när det gällde rökningen först.

Har dock gjort lite scrappande den sista tiden. En lo som jag gjorde till veckans skiss.
Det var denna skissen vi skulle scrappa efter:Lite annat också. Det börjar närma sig Halloween och här är en Lo på mina pojkar (eller är det det???) Härliga Halloween papper och dekos som passar detta tillfärlle. Pumpan har jag ritat själv.

(Halloween)


En lo från vårat bröllop. När vi nygifta sitter med alla barnen på trappan utanför.

Har satt upp väggord över min gamla vedspis i köket. Blev jättefint tycker jag.
En närbild:Har nämligen valt att behålla den gamla vedspisen i köket när vi renoverade. Älskar gamla saker som jag tycker har en charm som nya saker inte har.

Det var allt för denna gången. Uppdaterar snart igen

Kramar Jeanette

Så här blev den.

Scrappat och inrett!

Det har varit en veckas uppehåll här trots att jag tänkt mig uppdatera iaf två gånger i veckan. Förra helgen gjorde jag några bidrag till Magdas scrapfeber så denna vecka har jag fått städa ikapp lite.  Här kommer några lo´s som jag skapat. Den första har jag gjort idag. Den heter "10000". Detta är ett bidrag till Ilus "tävling". Man skulle scrappa efter en skiss. Dessutom skulle det finnas med 3 öljetter och titeln skulle innehålla ordet 1000. Det fick bli denna lo. Där min son alltid vill ha 10000 kramar och pussar. Ville ha lite färgglada och lekfulla papper.

It has been a week since I wrote here. Last weekend I joined the "scrapfever" that Magdas had so this week I had to to some work at home. Here is a layout that I made for a sketchchallenge at Ilus. You should also, beside the sketch, has the word thousand  in the title. Here is my contribution. It is I and my son Elias on the picture. 
Här är ett av bidragen som jag lämnade in till Magdas. Det skulle scrappas om fart. Valet blev självklart. I somras åkte William fritt fall tilt. 80 meter upp i luften. Korten tar de precis när det släpper. Man skönjer allt lite rädsla hos pojken. Mer fart är svårt att få. Satte titeln så att det ser ut som fall ramlar ner.... Tycker den blev jättebra. Man känner liksom höjden, eller hur?

Here is one of the contribution to Magdas. It should be a layout about "speed". I took a picture when we were in Stockholm this summer and my husband and William had the currage to go on this ride................not I........ It´s called "Free fall"  and takes it´s start at 80  meters above the ground. Nothing for me.Har även gjort en lo till en skissutmanin på svensk scrapbooking (se länkar). Gjorde den på våra två kaninungar. Ja, dom var det då iaf. Nu är de lite större. Hade dessa B.Potter pappren som passade så bra in här. 
 
This is to a sketch callenge at "swedish scrapbook". The picture depicts our two newborn rabbits: Bernad and Bianca. The papers was perfect for this.

Här kommer ett par bilder på hur de ser ut nu. Kan man se att det är lejonkanin i dom. Som min äldsta dotter sa:

- Dom ser så löjliga ut att dom blir söta!

Men inte är dom löjliga utan bara söta, eller ..... Blandning mellan kanin, råtta och lejon.... Nåja så här ser dom ut nu!


They are not so little anymore. Here is a picture of how they look now. You can see that they are haft lionrabbits.

BERNAD


BIANCA


Min hall håller jag på att göra om. Eller är mest på planeringsstadiet än. Har dock gjort i ordning denna skänk i den stil som jag vill ha. Ska inreda i shabby chic stil så jag är mycket aktiv på Tradera för tillfället för att köpa in passande tillbehör. Sedan blir det en sväng till Ikea också. Nya tapeter och golv också. Detta är förhallen. Den yttre hallen kan jag inte visa än för där råder totalt kaos. Men har tagit före bilder som jag lägger ut när hallen är färdig. För då behöver man inte skämmas. Här har jag tagit in en "bit" äppelträd där jag hängt en lykta och änglar. Tycker det blev fint.


This is my hall. I want to make it more shabby chic. This is only a part of it. I will show the rest when it is done.

Dessa tapeter vill jag ha. Det är Sanbergs. Kostar rätt mycket. Någon som har tips på liknande tapeter som kostar under 700 Kr/rulle så tar jag tacksamt emot tips. Jättefina är dom tycker jag. Detta blandat med vita shabby chic möbler och detaljer. Det blir nog fint.

I think this wallpaper is lovley and want to have it in our hall. Isn´t it beautiful?
Är tvungen och lägga ut en bild på Elias. Som nu tappat en tand till.


Here is a picture of my son who just lost one more tooth.Och en bild på Izabelle som jag tycker är så himla fin på henne.

Here is a picture of my daughter Izabelle. I like this picture of her.
Det var allt för denna gången.
That were all for now....

Kramar Jeanette
Hugs Jeanette

Scrapfeber och judotävling...

  Kommer i min blogg även skriva om lite annat också än bara scrapping. Det är kul att gå tillbaka och kolla lite då och då så man har koll på läget. Nu när jag närmar mig 40 så är det inte alltid jag har det känns det som. Ska skriva en lista imorgon där jag planerar vad som är viktigt och vad som inte är det. Jag är nämligen en riktig listmänniska. Då kan man tro att jag är organiserad också, men det brukar stanna vid listor.  Den själva utförande handlingen uteblir tyvärr alltför många gånger. Hade det inte gjort det så hade är varit superrent och superrenoverat här hemma och bankkontot hade haft mer pengar. Men så är inte fallet.

Min son har varit på judotävling i lördags. Gissa om jag blev glad när min pappa ringde och frågade om jag ville att han skulle köra dit. Han ville nämligen titta på. Ja det ville jag också men i helgen har det ju varit scrapfeber hos Magdas och jag kände att det var skönt med lite barnfri tid, ja ..scraptid. Så här har scrappats och scrappats och stökigare och stökigare har det blivit. Kreativt kaos försöker jag intala mig själv iaf.  Och dammråttorna ler i sina hörnen för nu får de leva en vecka till. Jag orkar nämligen inte städa när jag kommer hem från jobbet. Börjar oftast vid 7.30 och är sällan hemma förrän kl. 18.00. I alla fall nu i början när alla samtal är. 

 Mopping Det här ska jag inte göra...........
                              This I wont do this weekend.......
Scrapbookingutan detta.....................
                              This I will do.............My son William was on a Judocompetiton this saturday. He picked up the bronze. Congratulation my litte love........

Först några bilder av min son William som fick brons på Judotävlingen. GRATTIS GUBBEN!!! Mamma är sååå stolt över dig. Även om du var besviken över minuspoängen för bentagen. Du är en sån genomsnäll kille. Vill alltid att alla ska må bra. Älskar dig! Du kommer lyckas jättebra när du nu ska uppgradera till orange bälte. Mamma sitter där och håller tummarna (och troligtvis blundar jag och kikar fram mellan fingrarna, som jag brukar....)

 Medals Medals 

Min yngsta son tränar också Judo men är för liten för att tävla än. Måste ha fått minst gult bälte innan man får tävla. Men tidningen, Bohusläningen, var på träningen i onsdags och intervjuade och plåtade barnen. Gissa om Elias var nöjd när han i fredags kom på första sidan. Här är bilden "  ...En framtida judostjärna?" Stolt blev han och tidningen åkte ner i ryggsäcken för att visas på morgonsamlingen i skolan. Han går i första klass!

My youngest child, Elias, is also practises Judo. He his too young for competitions. You must have a yellow belt for this. But the newspaper was on their last practise and took some pictures and Elias got on the front page. Guess if he was proud. The text says: A future Judo promise....Förstår att han var stolt! Min älskade lille gubbe.................Som du brukar säga:

- Mamma jag vill ha 10000 kramar!
- Oj så många, säger jag!
- Japp....., svarar Elias
- Ok! säger jag
Och så börjar vi. Så säger vi båda i kör:
- Katten, musen tiotusen!

Han är för goo..............Här är två av layouterna som jag gjort till "febern". Har gjort några fler men tänkte lägga upp dem lite pö om pö. Den första utmaningen gick ut på att göra en lo i en gammeldags shabby chic stil. Här valde jag att göra en lo på min mans mormor och morfar. Hon dog i somras så min man frågade om jag inte kunde göra en lo om dem. Hon älskade shabby chic stilen så valet blev enkelt. Hittade ett kort på dem båda. Var gifta i över 70 år. Det  är fantastiskt tycker jag. Vilket långt liv tillsammans.

Har "målat" det understa pappret med te och kaffe för att få fram shabby stilen. De mönstrade pappret har jag blött ner och "vridit" ur och sedan låtit soltorka. Chalkat och rivit lite här och där har jag gjort. Blev supernöjd med resultatet. Biljetterna är Tim Holtz. Superfina är dom tycker jag.

Here l have paited the paper with tea and coffe to get the old look. I have also put the papers in water for the vintage stile. The picture depicts my husbands grandmother and grandfather. She died this summer so I wanted to do something nice of this picture. She loved the shabby chic stile so I tried to make the layout in that stile. They were married for over 70 years. Pretty amazing, isn´t it?

(Karin och Gösta)En annan utmaningslo som jag gjort:
Utmaningen var en färgutmaning. Man skulle använda färgerna vanilj, rosa och brunt. Härlig färgkombo som jag inte kunde motstå. Känder lite tjejiga färger så jag scrappade ett kort på min dotter Izabelle när hon var liten. Här kommer lo´n.

On this layout I have used the colours: Vanilla, pink and brown. A lovely paintcombination I think. It is my daughter Izabelle on the picture. When she was 6 mounths.

(You)Som sagt lägger ut de andra layouterna en annan dag. Som ni förstår har här scrappats i helgen. Allt annat har fått stå   tillbaka. Men ibland måste man unna sig det. Annars stjäl jag lite scrapstuder då och då. Främst på kvällar när barnen har somnat. Men det går ju inte när man ska jobba då blir man liksom för trött och det är inte bra när man jobbar med barn i åldrarna 13-16 år. Då krävs det att man är utvilad för röstvolymen på ett högstadium kan bli rätt hög!

Ha en bra vecka allihopa!

Have a good week everybody!

Kramar Jeanette
Hugs JeanetteBig Hug
Magdas scrapfeber, en skiss och två layouter!

Just nu håller jag på att sätta mig in i alla utmaningar som finns på Magdas scrapfeber. Den går av stapeln denna helgen och där finns många riktigt roliga utmaningar. Har inhandlat lite nytt så jag kommer nog befinna mig en vid scrapbordet denna helgen :) Roligt värre ska det bli. Dammråttorna får leva ett tag till...... Bara "tanterna" från rent hus inte får för sig att besöka mig då lär man få sig en kurs i städning.

Right now I´m preparing myself for the challenges that Magdas has. There is many really fun challenges there that I will join. Looking forward to it!


Har gjort ett par lo´s denna vecka som jag visar upp här. Efter helgen så visar jag upp vilka utmaningar som jag gett mig på och resultaten av dessa.

Have done a couple of layouts this week which I show here now. My contributions to the challenges I probably will show here on my blogg after this weekend.

Jag har gjort en efter en egengjort skiss. Jobbar oftast efter skisser jag ritat själv. Här lägger jag ut skissen också så ni får se den. Ni får gärna scrappa efter den om ni vill. Skriv gärna ett inlägg till mig så jag kan få kika på eran tolkning.

Den andra lo´n är en vinterlo. Här har jag skapat efter en idé som jag fick i mitt huvud. Tycker det blev jättebra.

I have done a skiss that I worked from. I often do skisses as I work from and here I thougt I would share it with you. The other lo is a winterlayout which I have done from an idea that came up in my head.

Här är lo´n som jag skapat efter skissen.

(Strandliv)


och här är skissen...

(Skiss #1)Här kommer vinterlon!


Hej så länge...
Bye for now........

Kramar Jeanette
Hugs.....

Lite nytt...


HEJSAN ALLIHOPA....................NU SÅ............................

Det var en vecka sedan jag uppdaterade min blogg. Ibland hinner man inte lika mycket som man skulle vilja. Annars blir det mycket jobb, barn, hem som gäller. Tränar friskis och svettis 2 gånger i veckan också. Har lovat mig själv att sätta fart nu när semestern är slut så då får man pressa sig lite i början innan man får in vanan att träna och inte sitta i soffan och zappa mellan kanalerna på tv´n. Skönt är det efteråt iaf.

It was a week since I wrote here. Sometimes other tings take to much of your time. Like work, family and more......

Har gjort lite annat under veckan när det gäller scrappandet men det kan jag inte visa upp här än. Får se hur det går först. Har gjort några nya layouter dock. En jullo. Har sagt till mig själv att försöka göra en jullayout då och då för att komma i kapp de åren jag inte höll på med scrapping. Det är ju roligt även för de äldre barnen att få några sådana layouter i sitt album också. Denna jullo är från 1998.

Have done some scrapping during the week. One thing that I can not show here yet. I will do that later. I made three different layouts that I show here. One christmas layout. I try to do an old christmans layout every now and then. It is fun for my older children to also , like the younger once, to have something from christmas when they were young.

Har dessutom gjort en lo som jag skickat in som bidrag till veckans skiss. Denna skiss var rolig att jobba efter tycker jag. Lite svår i val av papper. Tycker dock att den blev fin.

I have also done a layout for a contest, the skiss of the week. A lovely skiss to work from.

Den tredje lo´n är fortsättningen från mitt semesteralbum. Det är barn och man i poolen.

The third layout is from our holiday in Polen this summer. It is my two boys and my husband who is in the pool.

Här kommer jullon...Färgerna gör sig inte riktigt rättvisa här. Punchinellan är inte så röd som den ser ut här i förhållande till  pappret utan matchar fint. Men så kan det vara när man plåtar bilderna när det inte är sol ute.När min son såg denna sa han:
 - Oj vad ung du såg ut då mamma. Blir man så mycket äldre på 10 år.

Vad ska man säga. Barn är alltid ärliga. Ja sa jag äldre och klokare...

When my son saw this layout he said:

- You look so young mum. Do you get so much older in ten years.

What can one say? Children are often honest. I answered him that: - Yes you get older and wiser.... or :)

Här kommer mitt bidrag till veckans skiss:
Skissen man skulle arbeta efter var denna. Vill ni skicka in ett bidrag så har ni till imorgon på er. Det är Sara som gjort skisssen. Fin eller hur....

This is the skiss to work from. Nice,  isn´t it?


Här kommer den tredje lo´n. Den från semesterresan till Polen i somras. Ville får korten att smälta in i lon. Tycker det blev jättebra själv.Det var allt för nu. Ska försöka uppdatera iaf två gånger i veckan.

This was all for now. I will try to update the blogg at least two times a week.


Kramar Jeanette

Hugs Jeanette

RSS 2.0