Alla hjärtans dag

Snart är det Alla hjärtans dag, Valentines Day. Har alstat en burk att ha lite hjärtgodis i. Så här blev den.

Soon it is Valentines Day and I made this to have some heartcandy in.Här är en närbild. Toppen på snören är tvinnade med en remsa av cardstock. Jag klippte till en bit som var smalare i ändarna och bredare på mitten. Blötte ner det och när det var nästan torrt chalkade jag lite och tvinnade det runt änden av snöret. Ett tips från Linda (lindadekorerar) och som är så superanvändbart och blir effektfullt.Ville gärna ta ett kort på mig och maken tillsammans. Det blir inte många sådana kort då det mest är jag som står bakom kameran. Så här blev det. Maken tyckte han såg blek ut i jämförelse med mig så jag tog ett kort på bara honom också.

Me and my husband together. We don´t have a lot of card of us together since I mostly stand behind the camera.Här kommer det.

Her is my husband.
För övrigt vill jag tacka mysmumlan otroligt mycket för hennes award som hon gett till mig. Jag känner mig så otroligt hedrad. Mysmumlan är en scrappare som jag tycker är sååå duktig och som jag får mycket inspiration ifrån. Så tack så jättemycket. Kommer föra awarden vidare i veckan. Skulle gjort det tidigare men influensa och magsjuka och en virussjuk dator satte stopp för dom planerna.

Kika in hos MYSMUMLAN och kolla på hennes underbara blogg.
I have got an award from MYSMUMLAN. Click on the link and take a look at her wonderful blogg. She does so many wonderful things and creations. It is really inspireing.

Tingeling så länge

kram Jeanette

Kung Elias

Nu kommer ett nytt inlägg. Familjen här har legat ömsom i magsjuka och ömsom i influensa så det har varit mindre kul. Därför har det varit lite stiltje här. Nu så visar jag en lo som jag gjorde innan vi blev dåliga. Rosorna nedan har jag gjort själv. Och visst både ser han ut och sitter som en kung.

Här kommer en gullig bild på mitt fadderbarn Agnes. Vilken liten sötnos. Hon har lånat storasysters mössa. Matchar gör det också.......????
Laddar upp med mer till helgen

Kram Jeanette

Alstrad ask och träff med FCS

Här kommer några bilder från FCS förra träff. Den var i tisdags. Som alltid lika trevligt. Vi skulle fota alla till en gruppbild att lägga in som header. Problemet är bara att vi har såå kul när vi träffas att det är svårt att få till ett normalt kort. I alla fall jag hade svårt att låta bli att skratta (ja, Therese får ta på sig en del också.)

Denna gången skulle vi alstra en ask. Blev inte klar då men idag blev jag klar med den. Så här blev resultatet. Asken är skapat med Maja Designs höstpapper.


Här är bilder från Williams och Elias picknick, med korvmacka och varm Oboj. Det har ju kommit lite snö här. Man får passa på. Den töar snart bort och så blir det massa blask.


Vill ni se hur headern blev och bilder från våran träff så gå in på FCS sida och kolla.

Kram Jeanette

Sjörövarfabbe!

Har gjort en layout på nästa tema som vi i FCS kom överrens om att vi skulla ha. Nämligen en låttitel. Jag tog korten på Elias som han är sjörövare på och använde låttiteln "Sjörövarfabbe" men istället för "sjörövar Fabbe farfarsfar är minsann en sjusärdeles karl" så skrev jag "Sjörövarfabbes barnbarns barn är minsann så söt som marsipan". Här kommer lon. "Spiralen" bakom blommorna är tips från Åsa (Se länkar Asamia). Blev jättefint tycker jag. Tack Åsa för tipset. Visst är det en söt liten pirat som gör "Puss och hoj"!!!

Ska bli kul att få se vad de andra hittat på. Lägger väl upp alla bidrag efter tisdagen. Annars har helgen varit lugn och skön. Bara slappat och kollat på tv.

Har fått denna award av Majamelon/Malin. Ojoj tackar tackar. Malin är en sådan otroligt duktig kortmakerska och har dessutom en butik där jag handlat som heter scrappers.

Reglerna är sådana:
1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån.
3. Nominera minst 5 st andra.
4. Länka till dem i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.
Nu ger jag den vidare till:

1.AnnaKarin/Gröna Kulor 
Underbar kortmakerska

2.Anki/Scrapfia
Härlig scrappare

3. Mysmumlan
Gör sagolika layouter

4. Kicki 76
Fantastisk scrappare

5. Linda Dekorerar
Det finns bara en Linda

Vill också ge den till resten av FCS gänget som inte har en egen blogg och som är såå superduktiga. Vi syns imorgon. :) Då ska vi alstra askar. Kika in på FCS bloggen. Där ligger lite inspiration på underbara alstrade askar. Ögongodis så det förslår.


Kram till er alla så länge.

Jeanette


Utmaningslo med vintertema

  


För ett par veckor sedan var det ett härligt vinterväder ute. Vi passade på att vara ute och och åka skridskor. Har gjort en lo om ett vinter tema till Januaris utmaning på svensk scrapbooking (se länkar) som är just vinter. Bestämde mig för att göra en lo av dessa kort. Så här blev den.


  

Kram så länge och så får vi hoppas att det blir vinter också. Vet att många längtar till våren. Jag tycker dock att det får vara vinter först. I några veckor i alla fall så barnen kan vara ute och leka. Dom är så mycket inomhus när det är regnigt och blött ute. Det är nästan så att hundarna vänder i dörren. Ja Lisette gör det men för Chicko spelar inte vädret någon roll. Bara han får vara ute.

Avslutar med en liten bild på vovsingarna. Dom är så söta tillsammans och har verkligen funnit varandra. Är Lisette iväg själv så står Chicko och "gråter" vid dörren tills hon kommer tillbaka och då går svansen som en trummpinne. Söta eller hur? Här ser man inte riktigt storleksskillnaden på dem. Lisette är 30 cm i mankhöjd och Chicko är 73 cm i mankhöjd.

  

Jeanette
Awarder och en lo!

Har fått awarder av:

Anna-Karin(Gröna kulor)
 
och

Lotta 

och

Malvina

Oj oj vad rara ni är som ger mig denna äran. Supertack! Blir sååå glad och hedrad.

 Bockar och bugar............

Vill ge denna award vidare till (ja, förrutom Anna-karin, Linda och Malvina) så vill jag ge den till

1. Ewonne

2. Malin

3. Tina Stina

4. Cath

5. Annica H

6. Zornitsa

7. Åsa

Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta,inte upptagna av utmärkelser och själviskhet
Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband
kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig.
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!
Kopiera in texten o bilden i din bloggoch skicka sedan
vidare utmärkelsentill åtta andra bloggare.
Lycka till!


Här kommer en lo från julafton. När tomten kommer. Detta är tomten i tappning 2008.
 
I dag har jag städat bort julen. Det är superfint att pynta till första advent men lika skönt när man äntligen fått bort alla julsaker. Nu är det endast en belysning i en gran utanför och den får hänga kvar ett tag till.  Det är ju fortfarande så mörkt ute att det lyser upp så fint, tycker jag.

Nu är det dags för jobb imorgon igen. Ha det gott allihopa.

Kramar Jeanette
Lika men ändå olika.

Här kommer en lo på mina två vackra döttrar. På utsidan är de väldigt lika tycker jag men de är mycket olika till sättet. De har ändå en bra kontakt trots att de skiljer 5 år mellan dem. Izabelle kan åka och sova över hos sin syrra och så har de en tjej/syskon träff bara de två. Mysigt tycker jag.

Har använt mig av färger som jag vet att tjejerna gillar. Det ska ju symbolisera dem.

Det här kortet tycker jag visar så hur lika de är till utseendet.

Here is a layout that shows how alike my to daugthers are on the outside. They are very different as persons.

Jag är dock mycket stolt över mina vackra döttrar. Både på utsidan och insidan. Älskar er.
I am very proud of my beautiful girls. They are beautiful both on the outside and on the inside. I love you!

  

Kramar Jeanette


  
Färgelanda city scrappers - NY BLOGG

Vi är ett gäng som träffas då och då. Nu har vi bestämt oss för att skapa en gemensam blogg: Färgelandacityscrappers FCS.        

Jag kommer dock fortsätta med min egen blogg parallellt med den andra. Så den här upphör inte för det.

Den består av:

Jag, Jeanette

Paula (dekoreramedmera)
 
Linda

Therese
 
Anna-Karin (gröna Kulor)

Sigbritt.

På bloggen kommer vi lägga ut lite av varje. Efter nästa träff så kanske vi kan ta en gemensam bild också och lägga ut. Här kommer några bilder från våra träffar. Besök gärna bloggen. Den är under uppbyggnad.... Det kommer mera......

Therese har inte någon egen blogg men det finns lite av vad hon har gjort att kolla på här.
Sigbritt har inte heller någon blogg men hennes alster har ni möjlighet att ta del av på FCS blogg.


 in och kika på bloggen och ha lite tålamod med att den är under uppbyggnad.  
  


Jeanette

Årets första utmaning

Nu har det gått några dagar in på det nya året. Det har börjat lugnt och skönt tycker jag. Håller på att möblera om hemma. Brukar inte göra det så mycket men tänkte att jag skulle kunna få bort några möbler så det blir mer ytor här hemma. Vi har en ganska litet hus och är några personer och jag gillar inte när det känns övermöblerat. Får hoppas att det blir bra. Man får göra det bästa med de ytor man har.

Har gjort ett bidrag till en utmaning på swe.scrapbook. Det var en skissutmaning. Så här blev mitt bidrag.

(En söt och trött nisse)


Man blir trött av att jobba hos tomten och då är det skönt att kunna somna brevid storasyster Sandra.


Så här vill jag att det ska se ut!


Nu snöar det lite lätt här och vi får hoppas att det kommer lite snö så barnen kan åka pulka  ( och jag med)


Om det är nån som undrar hur det gått med min rökning så kan jag säga kanonbra. Har inte rökt ett bloss sedan mitten av september. Inte använt någon som helst nikotinersättning och inte tyckt det varit speciellt svårt. Jag har rökt sedan jag var 12-13 år och ungefär 1 paket om dagen så jag har varit vanerökare. Det är motivationen det hänger på. Man måste vilja annars går det inte. Nu är min sparbössa ganska full så jag kommer närmare mitt mål. D


Ha det bra så länge

Kramar Jeanette


Vinnare och mina egna favoriter 2008

VINNARE TILL MIN 1 ÅRS UTMANING BLEV TINASTINAS  UNDERBARA TOLKNING AV MIN LO " DU ÄR MITT ALLT". HÄR ÄR HENNES LO. SUPERFIN OCH VILKET FINT KORT PÅ EN VACKER DOTTER. VINSTEN SKICKAR JAG HEM TILL DIG. Maila mig din adress. Jag har valt ut vinnaren själv efter egen tycke. Det var inte så lätt men Tinastinas är såå fin att det blev den som jag föll för mest. Så grattis och tack för ditt bidrag. Gå in och kika där. Det finns massor av fint.

  

GRATTIS............................................... 


Här kommer några av mina personliga favoriter som jag gjort under 2008.

Here are some of my personal favorites that I have done during 2008.image194


image154

image140

image76


image74Tack för de bidrag som ni skickat in. Kommer lägga ut dem här på bloggen senare. Men jätte jätte tack till er. Det har varit såå kul att se andras tolkningar på egna alster.

Nu så har 2009  börjat. 40 år fyllde jag 20 december så det så. Gammal tant :)Sa till min svägerska på nyår att jag kan inte ta ett enda kort utan denna förbaskade dubbelhaka. Ja den har ju inte blivit mindre under julen det ska gudarna veta. Så här brukar korten se ut på mig.

Jag sa till min svägerska, som också heter Jeanette, att kan inte jag få luta hakan på din axel så syns inte min dubbelhaka. Varpå hon börjar asgarva och säger: - Men min skiter du i. Ja du kära Jeanette. Huvudsaken är att inte min syns "ler" eller?  Tack för den trevliga nyårsafton ni ordnat.

GOD FORTSÄTTNING PÅ
  Kramar Jeanette


RSS 2.0