Skridskoåkning, korvgrillning och alstrade placeringskort.

Hur härliga dagar som helst har vi haft. Kallt och solen har lyst. Igår var vi ute länge och åkte skridskor och grillade korv. Vid mina svärföräldrarsgård finns en sandgrop där brukar det samlas vatten som sedan fryser till is. Kanon att åka skridskor på. Hundarna kan springa fritt. Dom sprang så mycket att det snarkades högt när vi var hemma igen. Tror de höll på att springa i 5 timmar utan uppehåll. Åt en korv ibland men annars var det bara lek och spring. Barnen åkte skridskor. Här kommer några bilder från dagen.

Här är Elias som dricker varm choklad. Lisette sitter brevid.


Elias som ramlat. Chicko tycker det är superkul att springa på isen och ibland ta sig en isbit att äta på.Gulliga kusin Elin som också åker.Här grillas det. Nu har det börjat mörkna. Farbror Jonas grillar och kusinerna äter.Min dotter Sandra ska på middag imorgon. Dom är några stycken. Hon fick i uppdrag att ha hand om dekorationen. Hon ville ha hjälp med bordsplaceringskorten. 13 Stycken blev det. Gjorda av Maja Designs nya vinterpapper. Färgerna skulle gå i blått och silver.
Och så världens sötaste Nisse. Nästa år ska han hjälpa tomten på riktigt. Han ska åka till Nordpolen och hjälpa till säger han. Tror inte tomten säger nej till detta charmtroll, eller hur?GLÖM INTE UTLOTTNINGEN. HAR FÅTT IN NÅGRA BIDRAG VILL GÄRNA HA FLER. JÄTTEFINA BIDRAG HAR KOMMIT IN. INNAN 24.00 I MORGON.

REGELER: SE NÄSTA INLÄGG.

GOTT NYTT ÅR ALLA MINA BLOGGVÄNNER SÅ SYNS VI NÄSTA ÅR.

           


NYÅRSKRAMAR JEANETTE
Julfirandet 2008Här huggs det gran i svärföräldrarnas skog. En till oss och en pyttis till Sandra. Hon har ju så liten lägenhet att det räcker med en liten en. Maken får hugga. Chicko bara ÄLSKAR att följa med ut i skogen. Här är han i sitt essä. Fast han är superduktig. Han kommer allt när vi ropar på honom. En timme i skogen om dagen gör honom glad och lycklig. Så han fick följa med på granjakten.

Scrappade en burk till min hemagjorda kola och en ask som jag alstrade. Där i hade jag knäcken. Har använt mig av Maries, Majadesign, nya papper: Vintertid. Jättefina papper.Den årliga julstubben.Och naturligtvis hade alla varit snälla så tomten kom på besök. Min son William tror det är morfar. Ville studera nogrant. Tomten hade en överraskning och tog av sig masken för att visa vem han var och där under hade det tagit en tid att maskera sig till denna flintskallige och uråldriga tomte. Gissa om lillpojken blev fundersam. mmm vem kunde detta vara. Min pappa hade kunnat bli skådis.Nu var julafon över och även dagarna efter. Nu är det snart ett nytt år.

Ni glömmer väl inte min utmaning i inläggen nedan. Har fått in några bidrag. Vill gärna ha fler.

KRAM JEANETTE


  


En riktigt god jul!

Vill bara önska alla en riktigt god jul. Återkommer efter julafton med lite nytt.

JULKRAMAR JEANETTE 


 


Denna underbara bild fick jag som julkort av Paula. Var så fint att jag la upp d
Färgelanda City Scrappers

FCS, Färgelanda City Scrappers, består i dagsläget av Paula (dekoreramedmera), Linda, Ann-Karin, Therese och Sigbritt. Dom namnen som jag länkat på har dessutom egna bloggar.

Vi hade träff i tisdags då vi gjorde tändsticksaskar. Passande nu i juletid när det är ljusens tid.

Mina askar:Vi fick dessutom denna ljuvliga julpresent av Anna-Karin. Tack så hemskt mycket.Vi drack glögg och åt pepparkaka och lussebullar. ´Vi ska träffas nästa gång i mitten av januari då vi har ett nytt tema att jobba efter. Lägger ut bloggadress till våran gemensamma blogg när den är klar. Här kommer lite bilder och skapelser av de andra. Här sitter Sigbritt, Therese och jag och skapar för fullt.Här sitter Linda och Paula och filosoferar.Sist vi träffades gav vi varandra som sagt ett "fulpapper" och göra något av. Tycker vi lyckade jättebra allihopa. Här är det Anna-Karin som gjort ett fint julkort. Vet att hon jobbat hårt med granen. Är egentligen ett "melon" papper som hon fått den här fantastika granen till.Här är Paulas ljuvliga burk att lägga kolor i. Hur fin som helst.Här kommer Sigbritts kort som hon gjort av sitt papper. Ett grattis kort som blev jättefint.Linda fick ett papper av mig och hon gjorde detta kortet av det. Ett julkort om den 24:e. Fyndigt tycker jag. Jättefint med blomman, den rivna kanten och bandet. Varför kom jag inte på det själv tro.........hmhmhm Superfint!!!
Här blev som sagt mitt bidrag.
Therese hade inte hunnit klart med sitt fulpapper. Hon gjorde dock denna underbara presentask medan vi satt där. Hur ljuvlig som helst. Hon använde sig av Majas nya vinterpapper. Härlig spetsrosett på och en dikt.


För övrigt vill jag påminna om mitt 1 års jubileum. Vill förlänga datumen till den 31/12 då det är svårt att få till det med tiden så här innan jul. Så  senaste tiden är 31/12 2008. Det är roligare om det är fler som hinner vara med.

OBS: NY INLÄMNINGSTID...................................

Nu firar min blogg 1 år.

My blogg is now 1 year.

 

  

Detta tänker jag fira med en tävling med fina priser. Där kommer jag lotta ut ett hemligt paket med massor av fina saker. För att delta så gäller följande:

I will celebrate this with a challenge with nice prices for the winner. If you want to join please make a lift of one of my layouts. Mail it to me and write which layout you have chosen to follow. Write a line in your blogg and tell about this challenge. I want to have it by 31/12. After that I will pick a winner.

* Lifta en av mina layouter och maila den till mig. Skriv vilken av mina layouter du valt att lifta.
* Skriv några rader i din blogg om min tävling och länka hit.
* Skicka in bidraget senast den 31/12 kl. 24.00


Jättefina priser.


  

Ska bli superkul att se vilka av mina layouter ni väljer att lifta och se eran tolkning.
Kommer lägga ut alla bidrag på min blogg sedan.


   allt detta i väntan på tomten som snart kommer.Kramar Jeanette

min mailadress

kidrondalen@hotmail.com
max 500 pix.


Bara 6 dagar kvar till julafton. 

  

KRAM JEANETTE
Shabby chic

Rachel Ashwell grundade begreppet Shabby chic. Där hon vill ta vara på det gamla och tycker inte om slit och släng samhället. Vi har kunnat följa henne i diverse tv program där hon ger sig ut på den Amerikanska landsbygden efter dom rätta fynden och hur hon med tiden har kommit att bli en väl anlitad homestylist bland amerikanska kändisar. Jag älskar hennes stil och tycker den bygger på så mycket bra tankar och ideer där man tar tillvara på saker och samtidigt bygger upp ett hem med historia.

Hon har en blogg nu där hon skriver och visar upp sitt hem och andra saker. Här finns hennes blogg. Det är därifrån jag "lånat" dessa bilder. Visst är de helt ljuvliga.

Ett rum precis i min stil.
Bilder från butiker.Mitt drömhem. Så här vill jag bo. I dettta huset, Hill Top Farm, har Beatrix Potter bott och det är definitivt ett hus i min smak.
Får fortsätta att drömma.


Kram så länge Jeanette

1 års jubileum och tävling med pris

Nu firar min blogg 1 år.

My blogg is now 1 year.

 

  

Detta tänker jag fira med en tävling med fina priser. Där kommer jag lotta ut ett hemligt paket med massor av fina saker. För att delta så gäller följande:

I will celebrate this with a challenge with nice prices for the winner. If you want to join please make a lift of one of my layouts. Mail it to me and write which layout you have chosen to follow. Write a line in your blogg and tell about this challenge. I want to have it by 23/12. After that I will pick a winner.

* Lifta en av mina layouter och maila den till mig. Skriv vilken av mina layouter du valt att lifta.
* Skriv några rader i din blogg om min tävling och länka hit.
* Skicka in bidraget senast den 23/12 kl. 24.00


Jättefina priser.


  

Ska bli superkul att se vilka av mina layouter ni väljer att lifta och se eran tolkning.
Kommer lägga ut alla bidrag på min blogg sedan.


   allt detta i väntan på tomten som snart kommer.Kramar Jeanette

min mailadress

kidrondalen@hotmail.com
max 500 pix.Fulaste pappret och lite till!!!


Börjar med en vintrig och fin bild. Visst ser den underbar ut. Jag får lust att först ta en lång promenad och sedan komma hem och värma en kopp glögg.

I begin with a lovely picture.


'

En i FCS har skaffat en blogg och det är ANNA-KARIN som har skaffat en blogg som heter GRÖNA KULOR. Anna-Karin är en jätteduktig kortmakerska. Kika gärna in på hennes blogg.

One of my friends Anna-Karin has got a new blogg. Anna-Karin is very good making wonderful cards so take a look if you want some inspiration.

William uppgraderade idag till oranget bälte. Vågade inte titta. Men det gick ju vägen och han klarade det.

My son William managed to upgrade to orange today. Gongratulations my love......

SUPERGRATTIS GUBBEN!!!
och ett fint diplom fick han också


 GRATTIS

 

Här kommer lite annat smått och gott. Vi i FCS Ska träffas på tisdag igen. Denna gången ska vi skapa tändsticksaskar. Sista gången vi sågs så fick vi dessutom med oss det "fulaste" pappret vi hade och så gav vi detta till någon annan. I detta fallet gick medurs och jag satt brevid Paula och fick detta "ljuvliga" papper

On thuesday it´s time to meet my friends again and to do some scrapping. Last time we saw eachother we gave an "ugly" paper to one person to do something with. I got this from Paula. Mmmmm a T-bone steak or what on earth should I do with this?


Undrade först om jag skulle ta ett foto på en stor flintastek och lägga på, men bestämde mig för att försöka göra något med det. Så det blev detta av det.

Finally it became this. My sons who make coffee to me on mothers day. The little sweethearts. Here I can use the lines on the paper for jouraling. Not such a bad idea.Mina goa pojkar bestämde sig för att överraska mig på mors dag och gjorde nymalt kaffe till mig. Gulligt va? Kändes som jag satt på första parkett och hade fått den bästa sitt platsen. Så jag valde att använda pappret som draperi där jag dessutom kunde skriva några rader. Blev nöjd med resultatet. Tänkte först att det här pappret kommer jag inte kunna skapa något av, men se så det kunde bli. Kanske skulle jag inte kommit på att använda detta pappret så här om jag inte hade fått det.

Ska bli kul att se vad de andra har hittat på med sina papper.

Här kommer en bild på mina två vovsingar också. Kan inte låta bli att ta med ett kort på dom. Det sägs ju att storleken inte har någon betydelse och det visar sig här. Chicko (den stora) har lagt sig ner och talar om för Lisett ( den minsta) att han låter henne bestämma. Han struntar i vilket bara hon vill leka med honom så är allt bra tycker han.

A picture of my two dogs. They say size isn´t the matter and here it is completely true. He lays down and show her that he lets her be in charge. He just wants to play.

Annars så hade vi vårat mesta luciafirande igår i och med att då var vi och tittade på barnen som sjöng i kyrkan. Idag blev det varm chocklad och lussebulle framför lussefirandet på Tv.

Kram så länge Jeanette

Hugs for now  


Pepparkakshus och julkort!

Hej alla...

Det var ett tag sedan jag skrev men som sagt så har jag jobbat mycket. Nu har allt återgått till det normala igen. Min kollega är tillbaka och jag kan jobba mindre. Eller rättare sagt jag kan jobba normalt mycket igen. Det tråkiga är när man måste dra in på något i brist på tid så blir det det som man tycker är roligast. I mitt fall så har det varit scrapping, foto och pyssel av alla slag. Nu har jag dock tagit igen lite av det under veckan och hoppas att jag ska uppdatera här oftare. Det kommer jag göra.

Här har det kommit lite snö. Jättefint och juligt. Fick lust att pyssla lite när vädermakterna är på min sida. Jag är nämligen en sån som gillar vintern. Antagligen är jag av en orginell sort för överallt hör jag folk säga att: Ja, det kan ligga lite snö över jul sen kan den försvinna. Sommaren är allt skön. Jag vill ju ha snö från november till mars och mycket också. Får väl emigrera till Norrland kan jag tro.

Här kommer iaf en bild på den "lilla" snön som kommit.

'

Har bakat pepparkakshus också. Blev lite annorlunda i år. Ett riktigt Hans och Greta hus. Pojkarna frågade dock om det måste stå och pynta till efter jul. Det räcker till julaftonskväll sa Elias. Då tror jag inte han tänker på det för vid den tidpunkten har han ofta proppat i sig allt möjligt och brukar inte vara sugen på mer. Det gäller nog alla det. I synnerhet mig som är en riktig godisgris. Den typen som brukar säga till barnen att de inte ska äta godis idag. Det är ju inte lördag. När de sedan somnat så är jag och rotar i skåpet och trycker i mig själv.

Här kommer huset.

En bild på mina fina töser. Sandra och Izabelle. Visst är dom lika!!!

Har gjort julkort också. Här kommer en bild på ett av dem. 


Tror ni våran nya hund Chicko känner sig hemma. Så här ligger han och sover. Detta efter ett par timmars springande ute i skogen. Han är slut!!! Barnen springer runt och leker och han bryr sig inte. Måste sova.


Nu ska jag kika runt på alla mina favoritbloggar. Det har jag inte heller hunnit under denna tid. Jag har inspiration att hämta där. Det vet jag.

Kramar så länge

Jeanette

RSS 2.0