Scrap och stämpelmässa

Idag bär det av till Göteborg och den Nordiska Scrap och stämpelmässan på Svenska Mässan. Det ska blir jätteroligt. Det blir säkert inhandlande av några nya stämplar som jag kan öva på.  Uppdaterar senare om nya stämplar och annat smått och gott. Några av Er kanske jag stöter på där :)

Kram Jeanette


Försök till distressmålning

Såg att Linda lagt ut sin fina distressmålade stämplar. Nu hade hon lyckats jättebra. Det har inte jag, men ska väl inte vara sämre än att jag vågar lägga ut försöken på bloggen jag också. Så här kommer dom. Idag har jag varit hos Anna-Karin och pysslat. (Får hoppas hon skaffar sig en blogg för hon är jätteduktig på att måla :) Gjorde ett kort, som jag får lägga ut på bloggen efter helgen då födelsebarnet redan fått det. Det är alltid roligt att sitta och pyssla och måla tillsammans med någon annan. Dela lite tips och ideér.

image138


Får fortsätta och öva och öva....


"Kram"


Några vinterkort

Så här ser det ut hos mig nu. Tog med dessa som kontrast till påskfirandet nedan. Här är nämligen full vinter.
En snötäckt Rhodedenronbuske.
image134

En snögrotta som mina pojkar byggt.
image135

En tom och snötäckt gungställning.
image136

Vårat extra hus som vi byggde på tomten. Dock ej klart än. Skall byggas en veranda fram till.
image137

Och det snöar fortfarande ute. Hej så länge!

Påskfirandet och nya layouter

Har gjort ett par nya layouter. Har påsklov nu så hoppas på tid att få pyssla lite mer än vad jag hinner annars. Ska ner på mässan i Göteborg på lördag. Det ska bli jätteroligt. Igår gjorde jag två nya layouter. Den ena med Theresas nya papper "Gullefjun". Ett par av de papprena passar inte bara till påsk utan känns somriga.Här kommer den layouten. Blev väldigt nöjd med den. Har klippt ut fjärilar och blommor från pappret. Har använt kuddar.


(Våran trädgård)
image120


Här kommer den andra.


(Skojfriska)
image121


Här kommer även några bilder från vårat påskfirande. I lördags var mina föräldrar här och åt middag. Dessutom var alla mina barn samlade. Sandra har ju flyttat hemifrån så det är alltid roligt när vi kan samlas alla. Passade på att samla all för korttagning.


image122


Lite av vårat påskpynt och dukning. Detta är tupp som William gjort i skolan och som jag fick. Fin eller hur?

image123

Här en kyckling som Elias gjort i skolan som oxå är jättefin.
image124

Här har jag satt några påskliljor, kvistar och fjädrar i en liten vit kopp, som är inköpt på Ikea.
image125

Våra målade påskägg!
image126


Dukningen med silvret som jag fick av min farmor. Hon köpte det på 40-talet.
image127


Det färdig dukade bordet.
image128

Dom tre påskpresenterna.
image129

Påskharen kom förbispringandes. Men man blir trött av att äta godis!!!
image130

Och min älskade mamma som alltid ställer upp för mig. Vet inte vad jag skulle gjort utan henne!
image131


Måste oxå ta med denna bild på min dotter Izabelle som är jättetrött på att jag alltid fotar. Jämt och hela tiden. Här säger hon till mig att: -Sluta nu!!!!! Det kanske var därför som bilden blev så suddig ha ha...

image132


KRAM

Måste också passa på att tacka för alla fina kommentarer jag får här. Dom värmer!!!


Påskpresent och pynt

Igår var jag och så på Joe Labero i Trollhättan. Det var suveränt bra. Förstår inte hur han bär sig åt. Idag har jag gjort färdigt påskpresenterna. Paula på Dekoreramedmera tog hem påsar som jag sedan har dekorerat. Idéen fick jag från duktiga Linda. Här kommer den.


(Framsidan)
image114

(Baksidan)
image115

(Innehållet)
image116




image117


Gjort påsar till mina föräldrar, svärföräldrar, mina döttrar. Här kommer ett kort på påskriset oxå. Har tagit in kvistar från vårat körsbärsträd. Tycker det blir så fint med de rosa blommorna. Har sedan pyntat med gula påskliljor. Min äldsta dotter är nämligen allergisk mot björkpollen så detta har blivit vårat alternativ.


Elias ville vara påskgubbe, men en farlig sådan så han. Så här blev det.


image119


Han tyckte han blev lagom farlig......


Glad påsk allihopa. Nu ska jag förbereda påskmiddagen som vi ska ha imorgon.


 Egg Painting

 Happy Easter Bunny 








Bokmärke

Min son William har läsprojekt i skolan. De skall tillsammans läsa ett antal sidor. När han valt ut en bok så frågade han mig om jag inte kunde göra ett bokmärke till han. Annars tappade han bort var han var. Han var dock tydlig med att det fick inte bli som mina LO´s dvs massa blommor och romantik. Det var för fjantigt tyckte han så jag skapade detta istället till honom. Han tyckte det blev coolt som han uttryckte sig. Det var väl tur att han blev nöjd så läsningen kunde börja. Här kommer bokmärket. Just nu ligger det i en Bert bok.


(Framsidan)
image112

(Baksidan)
image113

"kram" Jeanette

Nyskapat

Idag har vi varit iväg på judotävling. William fick brons. Igår kväll skapade jag två nya LO´s. Den ena är på min son William när han var 3 år och det andra är från vårat bröllop. Har mest hållt på med distressmålning och kortskapande den sista tiden så det var ett tag sen jag satte mig ner och gjorde en LO. Blev nöjd med båda två.
Här kommer dom.

(Bröllopstårtan)
image110


(Kung William)
image111


För övrigt så håller jag på Sibels låt i kväll!

Hej så länge!!!

Förslag på papper!

Har hittat kort på min farfars föräldrarhem. Det är från exakt samma vinkel, men det är nästa 50 år mellan korten. Vill gärna göra något av detta. Huset ligger vid kusten, Brodalen. Det är kort som betyder väldigt mycket för mig så jag är väl lite feg när det gäller att börja skapa något av det. Det ena kortet är svartvitt och det andra ett färgkort. Vill gärna ha det så då tidsskillnaden syns tydligare då. Tar gärna emot förslag på papper som skulle passa dessa kort. Tycker det är roligt att hitta kort som är tagna ur samma vinkel men ändå så skiljer det 50 år.

image109




Som sagt: Gärna tips, behöver det!! Tar gärna emot förslag på skiss oxå!


Hej så länge!!!


Fick mersmak

  Fick mersmak i och med kursen i distressmålning  så jag har gjort ett kort till. Här kommer det! På denna fick jag lite ansiktet lite bättre så det blir till att öva ännu mera. Det kan jag göra nu i och med att Anna-Karin var så gullig och stämplade upp några till mig som jag kan öva på. Tack så jättemycket Anna-Karin!Big Hug


(Framsidan)
image107

(Insidan)
image108




"Kram"





Första stämpelmålade kortet!

Idag har jag varit på kurs som Linda Muhr haft. Jätteroligt, men det var svårt. Hade svårt att få till det. Men övning ger färdighet säger man så det blir till att öva och öva och öva. Har suttit här ikväll och gjort färdigt kortet. Annars är det lätt att det blir liggandes. Vill ändå utmana alla som läser detta och var med på kursen att lägga ut kortet på bloggen.  Som sagt ....övning ger färdighet. Linda hade med sig en mall som vi kunde gå efter. Kortet finns i sitt finare orginal på Lindas blogg. Hon är så otroligt duktig. Tack även till Paula på dekoreramedmera för en jättetrevlig och givande träff.

Lite roligt är det att ha målat min första stämpel. Tänkte att man måste ju även våga lägga ut alster som är "nybörjaralster". Första stämpeln jag målade blev inte bra. Min bordsgranne var läkare och vågade gå i god för att "den lilla flickan" behövde läkarvård......ha ha. Jag kunde inte annat än instämma. Flickan nedan kanske inte behöver läkarvård utan kanske kan kurera sig med lite medicin och vila hi hi...Hur som helst: Här är hon!!!




image103



image104


Här kommer lite annat som jag hittade på bloggen shabby chic house. En fransk dikt som finns som mall. Jättefin tycker jag. Här kommer en bild:


image105


Dikten lyder:

Det stilla, sorgsna och sköna månskenet,
som får fåglarna att drömma i träden
och fontänerna att snyfta av hänförelse


Så här kan det se ut om man målar på en vit vägg med denna schablon. Jättefint tycker jag.

image106


Ha en fortsatt trevlig kväll!!!

Påskminialbum

Har gjort en påskminialbum. Gillar att göra minialbum. Tycker det är ett fint sätt att bevara minnen efter vissa speciella högtider. Här kommer några bilder. Har använt mig av Maja Designs serie:  Blomstertid. Köpta hos Dekoreramedmera. Har gjort varje sida med samma upplägg. Har i "äggfickan" längst ner gjort en tag i form av ett ägg där jag tänkt dokumentera lite om varje sida. Sidorna har jag valt att namnge: Påskmat, påskgodis, påskpynt, påskmys, påskgubbar och påsksmällare. Det blev inga påskkärringar då mina flickor nog är för stora för att klä ut sig. Har satt en fotomatta på varje sida där jag tänkt sätta ett kort. En "hållare" så kortet sitter på plats och dessutom som dekoration.

(Framsidan)
image94

Som grund till framsidan har jag använt ljusgul Cardstock. Har sytt ihop sidorna, och band, med sicksacksöm. Har sedan dekorerat med band och stickers. Banden är också köpta hos dekoreramedmera.

(Påskmat och påskgodis)
image95


Här har jag hängt fast tagsen i ett snöre så de inte ska försvinna. Äggtagsen är ett sätt att kunna skriva lite om bilden. Kan sedan stoppa ner den i fickan.


(påskpynt och påskmys)
image96


(Påskgubbar och påsksmällare)
image97


(Baksidan)
image98

(Närbild på "äggfickan")




Ska som sagt dekorera albumet efter påsken med bilder och dokumentation.

Här kommer en annan bild av min som Elias som älskar att laga mat. Tänkte att det finns ju alla möjliga sorters kockar: Den nakna kocken m.m. Här kommer "Den galna kocken"......


image101

Spagetti och köttfärsås blev det och smakade gott gjorde det!!!


Hej så länge!

image102

Hunnebo

Har skapat 2 layouter som betyder mycket för mig, Hunnebostrand. En är på stranden nere vid hästedalen och den andra är fyra generationer. Min farmor och farfar hade hus i Hunnebostrand så jag har varit där mycket och platsen har gett en speciell plats i mitt hjärta. Min farfar gick bort för 2 år sedan och min farmor är för gammal för att klara av att sköta huset så min farbror har köpt det. Platsen Hunnebo och mina farföräldrar betyder dock mycket för mig.


(Hunnebo)
image92

Här har jag använt mig av Cosmo Cricket, Wanted: Slue foot sue, Slim Jim, Kissin Kate. Chipborden är klädda med Slim Jim och filade och chalkade med Chestnut roan. Har även använt mig av redan klädda chipboard dekorationer.


(fyra generationer)
image93

På denna har jag testat mina stämplar för första gången. Jag köpte dem hos Dekoreramedmera. Det gick faktiskt bra. Ett litet missöde, men tror jag "trollade" bort det. Skulle kanske ha stämplat först istället för sist :)


"Kram" Jeanette

Påsktårta

Här kommer en påsktårta. Gjorde den förra påsken och den var jättegod. Hämtade receptet från tårtboken.


image91


Recept

sockerkaka
2ägg
2 1/2 dl socker
3 dl mjöl
1 dl varmt vatten
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det varma vattnet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda förskiktigt ner det i smeten. Smöra och bröa en form (med hål i mitten). Grädda i 175 grader ca 30 minuter.

När kakan kallnat dela den i mitten och bred på chokladsmörkräm.

Chokladsmörkräm

1 1/2 dl grädde
150 g mörk choklad

Koka upp grädden och låt sjuda 1-2 minuter. Lägg i chokladen och låt det koka, under omrörning, i ca 15 min.

Lägg ihop delarna

Vispa 2 dl grädde och bred det på den kalla kakan. Lägg på kokos, som är färgat av grön karamellfärg, och strössel. Dekorera med påskägg och påskkycklingar.

Hej så länge...

Påskpyssel

Några teckningar/mallar som min man ritat och som jag tänker göra påskbrev och använda till påskdukning. Tänkte göra påskbrev med godis, påskkort m.m. Får dock vänta tills på måndag då färgpatronen till skrivaren har tagit slut. Tänkte att jag lägger ut bilderna ändå.


(Påskkycklingar 2008)
image89

(Påsksiluetter 2008)
image90


Hej så länge!


RSS 2.0