HALLONPAJ
Här kommer ett recept på en supergod hallonpaj. Tycker verkligen att ni skall testa denna. Vanlijsåsen är också egengjord. Supergod den också. OK inget för bantaren. Men man kan inte banta varje dag.

PAJ
Botten:
250 g mandelmassa
200 g smör
3 dl mjöl
Blanda ihop allt. Tryck ut degen i en pajform. Ca 30 cm i diameter. Tryck upp den på sidorna.
Hallon efter tycke. Häll på frysta hallon på degen. Frysta för att pajen inte blir så "blöt" då. Sockrar inte hallonen heller då det övriga är rätt sött och brytningen med hallonen blir god om man inte sockrar dessa.
Över:
250 g smör
2 dl socker
3-4 dl havregryn
Blanda ihop allt. Klicka över detta över hallonen.
Grädda pajen ca 30 min i 175 grader. Tills pajen har fått en fin färg.
VANILJSÅS
5 dl grädde
5 ägg
2 dl socker
2 msk vaniljsocker (med äkta vanilj)
Vispa grädden hårt. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ihop äggsmeten med grädden. Blanda väl.
SERVERA
KALASGOTT!!!

PAJ
Botten:
250 g mandelmassa
200 g smör
3 dl mjöl
Blanda ihop allt. Tryck ut degen i en pajform. Ca 30 cm i diameter. Tryck upp den på sidorna.
Hallon efter tycke. Häll på frysta hallon på degen. Frysta för att pajen inte blir så "blöt" då. Sockrar inte hallonen heller då det övriga är rätt sött och brytningen med hallonen blir god om man inte sockrar dessa.
Över:
250 g smör
2 dl socker
3-4 dl havregryn
Blanda ihop allt. Klicka över detta över hallonen.
Grädda pajen ca 30 min i 175 grader. Tills pajen har fått en fin färg.
VANILJSÅS
5 dl grädde
5 ägg
2 dl socker
2 msk vaniljsocker (med äkta vanilj)
Vispa grädden hårt. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ihop äggsmeten med grädden. Blanda väl.
SERVERA
KALASGOTT!!!
Kommentarer
Trackback